Húz el a kutyám séta közben. Mit lehet tenni?
Ezer meg egy videó van a neten, ezer meg egy módszerrel, sokféle kutyánál különböző módszerek válnak be.
Alapból nem értesz a kutyakhoz, szóval sajnálom, de ezt így nem lehet 3 mondatban összefoglalni, mert látni kéne téged, segíteni benne egy szakembernek. Nyilván nincs lemozgatva, agyilag fárasztva, nevelve, így a 0-ról kell kezdeni mindent, nem fog egyik napról a másikra szépen sétálni, ez hónapok kovetkezetes munkája.
Hol laksz? Lehet mi tudunk sulit ajánlani a közelben?
Plusz, mit sem ér a laza porázas séta, ha épp nincs érdekesebb, ha elfut előtte egy macska, jön szembe egy kutya, valami hangostol megijed, akkor már nem fog szépen sétálni, ezeket is kezelni kellene, te meg nem fogsz vele bírni. Vegyél ki könyvtárból pár kutyás könyvet, kezdd el őket olvasni, hogy egyáltalán legyen valami fogalmad, olvasgass kutyás fórumokon, elégítsd ki a kutyád igényeit.
Nem is értem amúgy, hogy miért kellett ekkora kutya, ha baszol nevelni és még csak megtartani sem tudod.
2-es csodás válasz, valószínűleg ha egy laza porázas sétát nem tud neki megtanítani, akkor majd tud egy fojtóval bánni, szerencsétlen szerintem még a pórázt se tudja megfelelően kezelni.
2. Vagyok
Nekem is az első kutyam, akit most nevelés- kisebb nagyobb sikerekkel - egy nemetjuhasz. A folyto nyakörvvel együtt ismerkedtünk meg, és egész jól megy. Sok videót néztem én is, és olvasgattam is kicsit. Sikerült parancs szóra megtanitani, hogy szépen jojjon a labamnal (bár még sokat kell gyakorolni, mert minden külső tényező megzavarja).
Gyakorolni és foglalkozni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!