Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első behívás? Ti nem féltettétek?

Első behívás? Ti nem féltettétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok

1hónapja fogadtam örökbe egy 8hónapos (már 9) kutyust.

Szóval a helyzet

Egyelőre nem szereti a kutyákat,cicákat. Fél tőlük, ugatja őket. Ő kezdi a vitát de ha odamennek hozzá akkor eldobja magát visítva (ez kutyasuliba volt...)

Lényeg

Pórázon (hosszún) És a kutyafuttatóban jön szóra.

Viszont rettenetesen félek elengedni. Okos. Jön hozzám az első szóra és figyel,de nagyon félek elengedni, mivan ha nem jönn vissza, nem figyel rám már akkor¿Folyamatosan ez van a fejemben.

Illetve felelős gazdiként engedném el annak ellenére ha nincs jóba az állatokkal¿ (Fent leírtak szerint)

Természetesen egy nyílt,üresebb rétre engedném el,de valahogy félelem van bennem.(Amíg nincs jóba az állatokkal)

Hozzátenném

Futtatóban mikor jön mellettünk egy kutya akkor odamegy és ugatja. Akkor 3x szólok odajön. Bár akkor is nyűszít meg ugat miközben jön hozzám,de jön...

febr. 8. 22:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#9 Nálunk megvan tanítva,hogy nem eszik semmit meg,amit nem mondok hogy tiéd. Így nem enne fel semmit..

#10 Ott voltál? Nekem ezt mondták...

Persze megértem mindenkinek a szempotját, nézőpontját... De pl egy tanösvényen nem értem miért ne lehetne a kutyát elengedni? (Ha rendesen behívható)

Illetve kérdezném

Ha nézek egy "behívás" tanítása videót (kutyasuliktól stb) ők sem az erre kijelölt helyen vannak. Nem?

febr. 10. 08:50
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Mivel csak egy hónapja van nálad és félős is,egy darabig inkább maradnék a hosszú póráznál. Sose tudhatod mikor bukkan elő egy kutyás egy ember vagy bármi amitől megijed majd világgá szalad. 1 hónap kevés ,hogy megfelelő bizalom alakuljon ki.

Hagyj neki időt,tök jó,hogy így figyel rád egyébként,de korainak érzem.

10-15 méteres pórázt vegyél és tudsz gyakorolni.

febr. 10. 21:09
 13/13 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, te magad sem bízol a kutyában, hisz millió és egy szituációban nem volt még kipróbálva, hogy hallgat-e rád.

De amíg nincs kontrollod a kutya felett, ne engedd el! Ez ennyire egyszerű! Amíg nem tudod elérni, hogy ha pl jön egy másik kutya akkor ne menjen el tőled ugatni, addig ne engedd el!

Most őszintén, ha nincs ott a kerítés, meg tudnád állítani a kutyádat minden helyzetben? Kutya, macska, őz stb mellett is?

Én legtöbbször úgy megyek sétálni, hogy pórázt sem viszek. Mert nem kell, jönnek szorosan a lábam mellett a kutyáim minden (értsd minden) helyzetben. De gyűlölöm, ha idegen kutyákat ránk engednek, mert pl. a gazdinak a kapcsolata a kutyájával nulla és nem tudja még behívni sem. Az ilyen kutyákat pedig nekem kell felrúgnom, elzavarnom, bottal elvernem, hogy ne akarják a kutyáimat dominálgatni, levadászni stb. Nyilván megteszem, utána a sápítozó, visítozó gazdikat is kiosztom, de azért nem a kedvenc hobbim. Kérdező, ha a kutyád szabadon nekiindulna a kutyáimnak, hidd el azt is a holdig rugdosnám, amíg mozog.

febr. 10. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!