Első behívás? Ti nem féltettétek?
Sziasztok
1hónapja fogadtam örökbe egy 8hónapos (már 9) kutyust.
Szóval a helyzet
Egyelőre nem szereti a kutyákat,cicákat. Fél tőlük, ugatja őket. Ő kezdi a vitát de ha odamennek hozzá akkor eldobja magát visítva (ez kutyasuliba volt...)
Lényeg
Pórázon (hosszún) És a kutyafuttatóban jön szóra.
Viszont rettenetesen félek elengedni. Okos. Jön hozzám az első szóra és figyel,de nagyon félek elengedni, mivan ha nem jönn vissza, nem figyel rám már akkor¿Folyamatosan ez van a fejemben.
Illetve felelős gazdiként engedném el annak ellenére ha nincs jóba az állatokkal¿ (Fent leírtak szerint)
Természetesen egy nyílt,üresebb rétre engedném el,de valahogy félelem van bennem.(Amíg nincs jóba az állatokkal)
Hozzátenném
Futtatóban mikor jön mellettünk egy kutya akkor odamegy és ugatja. Akkor 3x szólok odajön. Bár akkor is nyűszít meg ugat miközben jön hozzám,de jön...
Nem engedheted el a kutyát réten, mezőn, erdőben, meg városban sem. Futtatóban, illetve magánterületen teheted meg.
Ez nem opcionális, jogszabály tiltja.
"Természetesen egy nyílt,üresebb rétre engedném el,de valahogy félelem van bennem."
Vadászterületen ki is lőhetik, ha nincs pórázon. 1 hónapja fogadtad örökbe, azt sem tudod még, mire hogy reagál. Kutyáktól, macskáktól fél, meglát egy vadat vagy világgá fut, vagy átkattan és üldözőbe veszi. Ne akard elengedni. Nem minden kutyával lehet ezt eljátszani, hiába van betanítva behívásra.
Amíg nem 100%-ig megbízható a behívás, ne engedd el! Ha felugrik egy nyúl vagy macska a réten és ő elindul, mit teszel?
Neveld meg rendesen és majd csak akkor engedd el, ha mindog, minden helyzetben tudod kontrollálni!
Nekem azt mondták a kutyasuliba,hogy nyílt terepen engedjem el,ahol nincs erdős rész és nem járnak emberek. Ott szerettem volna.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!