Miért olyan rossz (általában) az emberek véleménye a keverékekről?
Így van!
Nagyon sok ember,a fogyasztói társadalom majmai az épp atuális divatkutát akarják.
Szerintem aki tiszteli, becsüli és szereti a kutyákat, annak teljesen mindegy, hogy az adott kutya fajtatiszta-e avagy keverék.
Ezek az emberek általában tisztában vannak (még ha csak hellyel-közzel is) a kutyák és azon belül a fajták (vagy egy-egy fajta) fejlődéstörténetével. Így van előttük egy letisztult kép általánosságban a kutyákról.
Az viszont a keverékeket korcsnak tartja, annak még arról sincs halvány lila fogalma sem, hogy az az adott fajta amit esetleg ő tart, hogyan alakult ki, mely kutyák, fajták voltak az ősei, nem hogy _a kutya_ fejlődés történetével lenne tisztában.
Ez persze csak az én elméletem, igazolni nem igazán tudom.
Már megint olyan marhaságokat írnak néhányan, hogy még!
,,a leghűségesebb legaranyosabb legkarakteresebb kutyák a keverékek szerintem"
Nem igaz.
,,Mert az ingyen van a fajtatisztáért meg fizettél 100 ezreket és akkor máris menő vagy. Hülyeség"
Nem igaz.
Nekem, személy szerint azért kell fajtatiszta, mert nekem az a fajta tetszik, mind külső,. mind belső tulajdonságai alapján.
Semmi bajom a keverékekkel.
Most nem a ,,yorki-s" (bocsánat a normális yorksihre gazdáktól) divatp*csákról van szó. Igen, vannak ilyenek is.
De legtöbb ember, akárcsak én, azért akar egy adott fajtát, mert neki az tetszik, és egy keverék értelemszerűen nem olyan mint egy adott fajta!
Az meg, hogy a keverékek bármiben is jobbak, egyszerűen nem igaz!
Nem egészségesebbek, nem ragaszkodóbbak, nem aranyasabbak! Mégis, mitől lennének azok?
A másik dolog, hogy megint csak nem azért adunk ki 100 ezret egy kutyáért, mert divatból. Sőt, épp azok akik divatból vásárolnak, pont ők nem adnak ki 100 ezret, ők 10 ezerért veszik a nem törzskönyvezett, beteges, ideggyenge kutyájukat, a szaporítőtól!
A felelős gazdák fizetnek ki 100 ezret, és azért mert egy minden szempontból egészséges, kutyát akarnak!
Különben is, kinek mi köze hozzá, hogy ki milyen kutyát akar, vagy tart? Én meg attól hányok ,,kedves ötödik válaszoló",akik folyton ezen lovagolnak, és a saját igazukat akarják másokra ráerőltetni. Kinek mi köze hozzá? Mindenki olyat tartson amilyet szeretne, és lehetősége van rá, és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!