Nincs büdös a lakásban ha bent van a kutya?
Rendszeres takaritas es nalunk pl a kanapera es az agyba nem mehet fel a kutya.
Volt ido, amikor a kanapera felengedtuk, de annak egy picit kutya szaga lett egy ido utan, hiaba takartam le pledekkel, amiket meg mostam 2 naponta.
Pedig alapvetoen a kutyank nem budos, de ahol rendszeresen es sokat fekszik, az valamennyire az lesz. A fekhelyet meg sokkal egyszerubb tisztan tartani, mint egy egesz kanapet.
Egyebkent egy gozfelmoso es robotporszivo, szaritogep ( a szor miatt) beszerzese egy megvaltas, ezek sokat segitenek.
Nincs, ha tisztan vannak tartva illetve szobatisztak. Esetleg esos idoben ha megaznak, akkor van jellegzetes kutyaszaguk, de mar vannak szarazsamponok, nedves torlokendok, vagy spray-s szorzetapolok, amik gyorsan megszuntetik a szagot, ha szaraz a szore, akkor egyaltalan nem budos. Hetente- 2 hetente bedorzsolom oket egy kis kokuszolajjal, konkretan kokusz illatuak par napig. Nyilvan megfelelo takaritas is kell, mert szőr es por azert keletkezik a kutyak miatt, plusz van 2 idozitos illatosito, de egyaltalan nincs kutyaszag, pedig kanapera is mehetnek.
De en is voltam mar olyan hazban, ahonnan inkabb menekultem volna, de ez a gazda igenytelensegenek tudhato be (kutyapelenka, sosem mosott kutyapledek, nem volt elzarva a kutyakaja, szerintem szelloztetve sem volt mostanaban, stb.)
Én azt tapasztaltam (rokonoknál, ismerősöknél plusz a sajátunkat összevetve), hogy az olcsó tápos kutyák büdösek illetve fénytelen/zsíros a bundájuk, annak van szaga.
A nyers etetett vagy főzött illetve prémium tápot kapóknak nincs "kutyaszaga".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!