Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rokonom kutyájára vigyázok és...

Rokonom kutyájára vigyázok és elkezdtem félni tőle. Van rá okom? Hogy nyugodjak meg?

Figyelt kérdés
Az ő lakásában maradt a kutya, én jöttem ide. Ismerem a kutyát, nagyon jól megvoltunk mindig, de ahogy úgy léptem be ide, hogy nincs itt a gazdája egyből elkezdtem félni tőle. Talán az volt bennem, hogy nem fog tetszeni neki, hogy a gazdi nélkül vagyok ebben a lakásban, mert így még sose voltam. Nem adott rá okot, de elkezdtem félni, amit sose gondoltam volna. Minden mozzanata megijeszt. Az meg még jobban, hogy tudom, hogy érzi a kutya a félelmet rajtam és csak hergelem ezzel. Máskor az ölemben alszik, itt van köztünk mindig és soha nem volt bennem ilyen érzés, mert ugye itt volt a gazdàja, engem ismer a legjobban rajta kívül azért bízta rám és nem gondoltam, hogy alkalmatlan leszek a feladatra, de sajnos az vagyok. Tudok javítani a helyzeten vagy rontsam el a rokonom utazását azzal, hogy közlöm vele, hogy én ezt nem tudom csinálni? Közepes testű pitbull keverék, de mindigis egy bújós kisbaba volt. Nem adott okot arra, hogy féljek tőle. Meg fog támadni ha érzi a félelmem vagy “csak” szorongást vàlt ki belőle? Mert ha tudnám, hogy emiatt nem jön nekem akkor lehet le tudnék higgadni és elmúlna ez az egész. Van olyan, hogy a kutya támad azért mert a gazdája nélkül más van a lakásban? Attól függetlenül, hogy jól ismeri az illetőt
2024. jan. 15. 20:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Ha alapvetően barátságos veled, régóta ismer, hízeleg, akkor túlgondolod.

Nem támad meg azért mert félsz, inkább aggódni fog, nem érti mi bajod.

Ilyenkor védeni szokta az ismerőst, aki fél, nem pedig megtámadja.

2024. jan. 15. 21:51
 12/22 anonim ***** válasza:
86%

Az írásod alapján nincs mitől félned.

Alapvetően jóban vagy a gazdival, jóban vagy a kutyával, most is szeretettel van feléd.

Az alapján, amit írsz, megnyugodhatsz, nem kell félned tőle.

A gazdit sem bántja a kutya, ha fél, inkább azzal szemben lesz agresszív, akitől fél (pl. be akar valaki jönni a lakásba).

Nyugodj meg és ne stresszelj ezen.

2024. jan. 15. 22:39
 13/22 anonim ***** válasza:
69%

10-es, ez bromság, de nembaj.

Kérdező: itt egyedül TE hergeled bele magad olyasmibe, ami nincs. Ezzel csak annyi a probléma, hogy ha már egy barátságos kutyánál ilyen gondolataid vannak "mi lenne ha...", hogy működsz az élet egyéb területén, ahol ennél sokkal komolyabb problémákkal kell szembesülj???

2024. jan. 16. 09:03
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Pitbull? Szuper. Megérdemled te is meg a barátod is,ha lesz valami probléma. Nem véletlen van betiltva ez a fajta sok helyen. Remélem előbb-utóbb itt is be lesz. Remélem tudod,hogy ha lenne valami,esélyed sem lenne egy ilyen erőgéppel szemben. Vigyázz magadra.
2024. jan. 16. 12:34
 15/22 anonim válasza:
65%

14, te mekkora egy ostoba barom állat vagy :D

Remélem bezárnak valahova ahol az embereknek nem kell rólad sokáig tudomást venni…

Olyanok miatt mint TE van a Pitbull fajta rossz helyzetben, holott minden nevelés kérdése, ártatlan és meggyötört kutyák kerülnek válságos élethelyzetbe olyan idióták miatt mint te…

Másrészt MIÉRT ÉRDEMLI MEG A KÉRDEZŐ?

Uram isten, némulnál meg…

2024. jan. 16. 15:08
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Mert a pitbulltól jobb lenne,ha távol tartaná magát. Aztán majd megy a hiszti,ha megtámadja. Ja es biztos mindenki hülye ott,ahol be vannak tiltva ezek a fajták. De itt az összes keménykedő prolinak ez kell,mert a többi 300 fajta nem elég.
2024. jan. 16. 15:27
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
16 Neked van képed prolizni? Miközben olyanról harsogsz nagy pofával, amiről fingod nincsen? Szánalmas vagy!
2024. jan. 16. 16:12
 18/22 A kérdező kommentje:

Kiskoromban egyszer egy idegen kutya az utcán ugrott nekem úgy, hogy mai napig megvan a nyoma és utána sokáig fóbiaszerűen rettegtem a kutyáktól. Most is félek az idegen kutyáktól, akkor is ha ott van a gazdája csak nem olyan mértékben. De van saját kutyám is és olyan kutyáktól nem félek, akiket ismerek. Most mégis a gyerekkori fóbiám jöhetett elő bennem. Nem számítottam rá én sem.

De szerencsére hamar oldódott a helyzet már tegnap este, megnyugtattak a válaszok is, azóta pedig már minden rendben. Már teljesen nyugodt vagyok mellette. Délután még szundiztunk is együtt a kanapén. Ő az első perctől kezdve baratsagosan közeledett felém, bennem volt az a gondolat, hogy nem-e fogja azt érezni, hogy betolakodtam a gazdája nélkül a helyükre és, hogy ez nem lesz neki rendben. Aztán meg a feszültség miatt ami bennem volt nyilvàn ő se volt olyan felszabadult, mint amilyen lenni szokott, ami mégjobban megijesztett. De valóban minden rendben van ☺️

2024. jan. 16. 23:39
 19/22 A kérdező kommentje:
A fajtáját csak azért írtam, mert az előítéletek miatt tegnap miközben pánikoltam megfogalmazodott bennem is a kérdés, hogy mi van ha tényleg igaz az, hogy bármikor átmehetnek vadállatba mégse neveléstől függ. De ő sose volt agresszív, nem adott erre okot, én toltam ezt túl nagyon tegnap este.
2024. jan. 16. 23:42
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Örülök, hogy végül rendeződött a dolog.

Neki barát vagy, a gazdival is baráti a hangulat (ergo barát vagy), nincs itt semmi gond - és nem is lesz. :)

Jó hallani, hogy sikerült átlendülni a régi dolgok miatti feszültségen.

Idegen kutyáktól nem árt tartani (elvégre nem ismerjük őket és ők sem minket), de itt nem ez a helyzet.

2024. jan. 17. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!