Rokonom kutyájára vigyázok és elkezdtem félni tőle. Van rá okom? Hogy nyugodjak meg?
Nekem Pitbull kutyám van.
Rengeteg kutyám volt életem során, a jelenlegi előtt Amstaffom volt (majdnem ugyan az mint a Pitbull csak erősebb és nagyobb) és sose tartottam tőle, a jelenlegitől néha félek egy kicsit, mi lesz ha csinál valamit amire nem számítok, főleg hogy problémás körülményekből került hozzám, az a lényeg, ne engedd hogy a félelem elhatalmasodjon rajtad és ne görcsölj, foglald el magad, valóban nem jó ha a kutya úgy érzi tartasz tőle mivel a kutyák nagyon jól megéreznek dolgokat, mivel ösztönlények, engedd el az idegeskedést. Ha nem törődsz vele ő is el lesz a saját kis dolgaival. Mindig magasabban legyél, most nem arra gondolok, hogy mássz fel a konyhapultra, csak ne legyen veled arc és test magasságba, ezt szimplán az elővigyázatosság miatt mondom, nem azért hogy pánikoltassalak. Néha simizd meg a fejét és ennyi. Meg nyilván figyeld az igényeit, nem kell feleslegesen a kedvében járj, maximum félóránként vagy ha kedved úgy tartja adj neki egy jutifalit hogy úgy érezze veled haver és kedvelhet.
A kutya testbeszéde elárulja ha nem akar a környezetében tudni téged, szerintem a világon semmi okod aggódni, viszont ha tartasz tőle vagy félsz, azt fogja a végén érezni, hogy nem bízhat benned, engedd el a stresszt. :)
Előfordulhat, ha domináns, hogy nem tetszik neki, hogy az ő területén mászkálsz.
Vidd el hosszabb sétára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!