Menhelyről hozott kutyát lehet elajándékozni ?
A történet a következő: Van egy nagyon aranyos, középkorú szomszédnőm. Nyolc éve kihozott a menhelyről egy kistestű kutyát, főleg családi kedvencnek, a gyerekeinek. Kertesben lakott, nagy udvaron szaladgált a kutya. Most ide költözött a lakótelepre egy éve, és a kutya nehezen tűri a bezártságot, de sétálni sem szeret. A szomszédnőm közben talált egy külföldi munkát, és nagyon szeretné elvállalni a férjével együtt.
A lakásban maradó, már nagykorú gyerekeinek nem kell a kutya, mert sokat dolgoznak, alig vannak otthon.
Befogadni én sem tudom a kutyát.
Az lenne a probléma, hogy a szomszádnő annak idején aláírt egy szerződést egy kutyamenhellyel, hogyha már nem tudja ellátni a kutyát, köteles visszaadni a menhelynek.
Viszont ezt nem szeretné a család, mert tudják, hogy a menhelyen dolgozók zöme nagyon fanatikus, bántó, empátiamentes, és ha bevinnék a nyolc éves kutyát, rácsok mögé kerülne szegény, vagy elaltatják. Tehát - nem bízik a menhelyben.
Az lenne a kérdésem: jogilag megteheti a szomszédnő, hogy kutyás oldalon meghirdeti, és elajándékozhatja a menhely tudta nélkül? Persze csak szerető gazdihoz, alapos ellenőrzés után adná.
Ha sikerülne is, utólag a menhely jogilag megtámadhatja, hogy kihagyták őket?
Kizárólag segítőkész válaszokat várok. Mielőtt bárki bántaná a szomszédnőt, biztosíthatom, hogy egy lelkiismeretes, csupaszív ember, jól bánnak a kutyával, és a családja is, viszont az önmegvalósítás is fontos számukra.
Szerződés megszegése miatt támadható.
Értesítse a menhelyet,ők segítenek gazdit keresni,plusz addig a szomszédodnál marad a kutya amíg nem lesz gazdi,bár egy 8 éves kutyának aki problémás elég nehez feladat gazdát találni.
Egyébként ha europán belül találtak munkát kivihetik oda is a kutyát, addig míg rendeződik a gyerekek meg igen is vállalják be pár hónapot csak kibírnak. Utána meg ki lehet vinni a kutyát.
Én ha a világ másik felében találnék munkát akkor is vinném a kutyáimat.
Igen jól gondolja, a menhelyen már nem lesz jó neki,idősödik,megszokott egy közeget. Jó eséllyel a menhelyen fog meghalni. Elég szomorú.
Egy közeli ismerősünk és párja Svédországba költözött,mert a pasi ott talált valami munkát. Néztek albérletet olyat ahová a kutya is mehet. Aztán míg nem rendeződtek a dolgok a pasi szüleinél volt a kutya. Aztán mikor minden sínen volt akkor repülővel kiutaztatták a kutyát. 7 éves a kutya.Sosem volt repülön sem. De mondták ők nem fogják itt hagyni,pedig a pasi szülei bevállalták volna,szóval nem kellett volna gazdit keresni neki,de nem. Megtettek mindent,hogy a kutya kint lehessen velük.
Attol meg, hogy gondoskodom a kutyamrol es nem szabadulok meg tole koltozes utan, nem tekintek ra ugy, mint a gyerekemre vagy a paromra. Ez az alap, csak mondom.
Ezt hogy irhattad le kerdezo? Gondolkozzal mar egy kicsit.
Egyebkent valoszinuleg soha nem derulne ki, nincs erre kapacitasuk egyik menhelynek se, hogy ellenorzigessek a kutyat es gazdat allandoan.
De hogy fog-e neki gazdat talalni, az a lutri. Azert nem szoktak tolongani oreg, keverek kutyakert.
Az a gondjuk, hogy munkásszálláson fognak lakni. Oda nem vihető kutya - bár lehet, hosszútávon albérletbe mehetnek. Igen, a gyerekeinél maradhat a kutya, de alig vannak otthon, úgyhogy ez nem ideális. A családot nem veti fel a pénz, és a gyerekek is gondolodnak külföldi munkában.
Szerintem sem jó, hogy egy kutyát ide-oda rakosgatnak, hiszen nem tárgyak ők, viszont ha muszáj a gazdicsere, nem hiszem, hogy komolyan sérül egy kutya, macska. Nem emberek ők, hanem állatok, más a felfogásuk, szerintem jobban jár egy kutya, hogy kap egy új, lelkes gazdit, akinél idős korában
el lehet, mert a sokat magára hagyott kutya sem túl boldog.
Igen, valószínűleg a kora miatt nem tolonganak majd, bár akár 16 éves koráig elélhet.
Mondjuk tanultam az esetükből - soha nem fogadnék be menhelyi állatot, mert ezek az oroszlánszerződések gúzsba kötik az embert.
Jogilag nem.
Gyakorlatilag simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!