A kutyának szabad adni (pici falatokban) pl. májkrémes kenyeret? (De csak a kenyér belét)
Miért ne lehetne? A mi kutyánknak pl. egyik kedvence a pörköltszaftos kenyér (kitörölgetjük az edényt és azt a kenyeret adjuk oda neki - feltéve, hogy közülünk senki nem kéri :D), szerintem a májkrémest is hajlandó megenni.
A kenyér bele dolgot én sem értem, hacsak nem nagyon öreg a kutyád, simán megeszi a héját is. Gondolj bele, mielőtt háziasítottuk, azelőtt vadásznia kellett és csontokat ropogtatnia - mi ahhoz képest egy kenyérhéj? :D
Mondjuk mi tényleg tönkölykenyéren élünk :D
De egyébként nem árt többet a friss kenyér a kutyának, mint az embernek. Legalábbis a mi kutyáinknak semmi bajuk tőle.
Egészen nyugodtan. Bármilyen formában kaphat húst, bár virslit és párizsit a -gyakorlatilag- nem létező hústartalma miatt nem adnék a kutyámnak. Nem lesz baja tőle, de igazából semmi kaja...
De egy szelet sonkát, vagy pár falat kenőmájasos kenyeret mindig szívesen elfogad:)
Köszönöm mindenkinek a váalszokat!!!:)
Mégegy kérdés: ha adok neki kenyeret, nem lesz tőle gilisztás?
Amúgy 8 hónapos a kutyám és yorky...
Apró csontokat valamint baromfi csöves csontjait kutyának adni nem tanácsos, mivel szoruláshoz ill. a bélfal sérüléshez vezethet.
Az emberi fogyasztásra szánt húskészítményeket (pl. virsli, kolbász, májkrém) magas fűszer, só és adalékanyag tartalmuk miatt szintén kerülni kell. Húsokat csak párolva, főzve adhatunk a kutyánknak. Sertéshúst nyersen adni tilos!
A szőlő, mazsola, hagyma, fokhagyma, csokoládé, xylitol/nyírfacukor/ ,a kutyák számára mérgező, ezért nekik nem adható. A burgonya etetése nem javasolt –mivel a benne levő krumplicukrot nem bontódik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!