Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy szeparációs szorongással...

Egy szeparációs szorongással szenvedő kutya meg tud változni?

Figyelt kérdés

Párom kutyája két éves, kis tacskó, de folyton bepisil, bekakil, nem is szól. Tény, a barátom nagyon ritkán viszi le, ha bepisilt, felmossa, kutya le se megy.

Ha elmegyünk otthonról, vagy bezárjuk az ajtót, szobaajtót, elkezd sírni, nyuszögni. Ha a gazdija megy el, én ott maradok, akkor is, aztán abbahagyja. Amúgy már megszoktam, de velünk alszik egy ágyban, szerintem ez sem normális feltétlen. Mashol nem is mer, mindig közénk bújik.

2024. jan. 8. 13:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Meg, de neveles nelkul nem.

Keressetek egy trenert.

2024. jan. 8. 14:36
 12/18 anonim ***** válasza:
97%

Mit csináljon az a szerencsézlen kutya, ha a gazdája nem tanította meg, hogy kintre ürítsen? És nem viszi le rendszeresen?

Te is a szoba közepére szarnál, ha nem tanítottak volna meg a szobatisztaságra.

2024. jan. 8. 14:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi koze van az agyban alvashoz barminek? Jol nevelt, szobatiszta, szeparacios szorongastol mentes kutyaim is agyban alszanak, meg nap kozben is. Nem itt lett elrontva, hanem sokkal korabban. Egy kolykot akar nap 6-7x is ki kell vinni rovid setakra, es ha kint pisil/kakil nagyon megdicserni, jutalmazni. Most sem keso, de nehezebb egy berogzult rossz szokast felulirni, mint 0-rol kezdeni. Igenis szar idoben, hajnalban, keso este is ki kell vinni, amig nem vegzi el a dolgat.

A szeparacios szorongast (ha csak nyuszit par percig nem olyan sulyos a helyzet) nehezebb kezelni, egyre hosszabb idore, fokozatosan kell otthon hagyni, ha kell hagyjatok neki elol jatekot, kapcsoljatok tv-t, elotte farasszatok le (seta, jatek, tanulas, szimatra epulo keresos feladatok).

2024. jan. 8. 15:05
 14/18 anonim ***** válasza:
22%

Az agyban alvas a szorongason nagyon sokat ronthat.

Legalabbis nalunk igy volt, trener tanacsara leszoktattuk es tenyleg jo is volt, hogy igy tettunk.

De gondolom ez minden kutyanal mas, passz.

2024. jan. 8. 15:44
 15/18 anonim ***** válasza:
83%

Utolsó, ha a gazda elrontja a nevelést, akkor nyilván gond az ágyban alvás. (Meg a kunyerálás, meg a gazda provokálása játékért/simiért stb stb.)

Ha a gazda normálisan neveli és tartja a kutyáját az első pillanattól, akkor semmi problémát nem fog jelenteni az ágyban alvás sem.

2024. jan. 8. 15:47
 16/18 anonim ***** válasza:
94%
Neked ez nem tök kiábrándító? Én biztos arra gondolnék, hogy aki egy kutyát nem tud szobatisztaságra nevelni és nincs is igénye arra, hogy ne legyen összeszarva-hugyozva a lakás, azzal biztos nem terveznék gyereket a későbbiekben…
2024. jan. 8. 16:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

home office-ba van és csak este viszi le ? :O szegény állat. Ez kínzás.

Persze,hogy be pisil/kakil mivel nincs szobatisztaságra nevelve,mellesleg ha nem viszi le a párod hová végezze a dolgát úgy mégis??? kölyök korban minimum 6-7 alkalommal kell őket levinni tehát kb 2-3 óránként,hogy megtanulják lent kell, aztán szépen lassan ki lehet hagyni 1-1 sétát végul egy éves koruk körül 3 sétával vígan elvannak,de ez idő,nem kicsi. Sőt most már nehéz is lenne,de nem lehetetlen. Erre nagyon rákéne feküdni.De szerintem párod nem akarja. Én is elgondolkoznék,hogy ilyen ember így bánik egy élőlénnyel elég gáz.

Húú ezt megtudnám egy pasiról,hogy így tartja a kutyát biztos kidobtam volna páros lábbal.Felelősség tudat nulla......

2024. jan. 8. 18:35
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Napi négyszer (kb egyenletesen elosztva) le kéne vinni a kutyát és legalább addig lent maradni vele, amíg nem produkál valamit.

Nem kéne megengedni azt sem, hogy indokolatlanul követgesse a lakásban, távozáskor nem szabad tőle elköszönni, érkezéskor nem szabad üdvözölni és a "dögönyözést" is csak ti kezdeményezzétek, amíg nem enyhül a szeparáció. Az ágyban alvással nincs baj. Ha ezek ellenére nincs változás, akkor kérjétek tréner segítségét (bár nekem úgy tűnik, hogy igazából csak ventilálni jöttél ide).

Az amúgy teljesen fair, hogy nem szidja le a pisilő kutyát, aki 12 órája nem volt kint sétálni.

2024. jan. 9. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!