3 kutyával milyen az élet?
Mindig is két kutyánk volt. Volt mikor az egyik halála után kimaradt néhány év akkor csak 1.
Most van egy 12 éves kutyám és egy 4 éves.
Élet úgy hozta,hogy kertes házba tudok költözni.
Nagyon szeretnék még egy kutyát.
12 éves már hosszabb sétákra nem jár velünk,mert nem bírja. Kisebbekre ami 40-60 perc azokra elviszem,de nagyon hidegben annyira sem,mert nem élvezi,fázós is lett.
Milyen az élet 3 kutyával? van szempont amiből nehezebb?
nyilván a ktg-ek annyival nőnek, ha a napközit nem számolom és nem beteg a 4 éves akkor havonta 20 körül van a Nexgard spectra meg a kajája.,bár most napközibe jár így nyilván plusz 20 havonta.(tehát 40 ezer /hó) De ha lesz még egy kutya akkor nem fog járni napközibe. Most is azért jár,mert nem mindig találkozunk kutyákkal, öreget meg mindig hívja játszani,de ő már nem játszik vele. Így lenne kivel rohangálnia,játszania,hétvégénte meg más kutyásokkal való séták megmaradnának mint eddig is.
Köszönöm előre is.
Ohh kis szőrmókok :)
Nálam az öreg és a 4 éves azonos "fajta", mindkettő csivava keverék (nem a mini típus :D), a 3 éves pedig egy tacskó keverék. A 2 fiatalabb már felnőttként találkozott, az öreg mellé kölyökként került a mostanra 4 éves (nem volt igazából egy kölyökkutya betervezve, de így hozta az élet)
Igen bundasak, de az öreg már rövidre van nyirva,praktikussag miatt,meg a ruha csak össze tekeri a szőrét jóban. Szóval nem olyan hosszú a szőre.
Fiatalnak télre van meghagyva a szőre hosszabbra nyáron rövid.
De akkor tök jó,hogy ilyen jóban lettek,ha már felnőttkent találkoztak a fiatalok 😊😊
Nem baj hogy így hozta az élet, valamiért így kellett lennie! ;)
Nálam is sorsszerűen jött a fiatal,meg ő volt a tenyesztonel akinek nem volt gazdája,már úgy voltak megtartják,kan is volt. Nem akartam kant :D
Így lett egy kan kutyám :D
Nem bántam meg,imádom.
De mellé csak szuka jöhet szóba. Domináns kanokkal azért nem mindig jön ki. Változó. Aztán ha a kövi kutya kan lenne,és esetleg dominansabb az nem lenne szerencsés.
Fiatal kanom dettó ilyen. Kanok között válogat, domináns kanokat ő sem szereti, csak felnőtt, nem domináns kant tudnék hozni mellé, azokkal békésen elvan. Szukákkal bezzeg nincs problémája :D
Remélem sikerül majd a harmadik tökéletes kutyust megtalálnod! :)
Igen,az a jó mikor az ember tudja,hogy milyen másik való a kutyája mellé. Konfliktust nem szeretnék. Sok ivaros kan haverja is van. De egyik sem domináns így remekül kijönnek.
Jaa hát szukàk neki is mehetnek nem csinál semmit,szukakba meg a dominansakat szereti akik lenyomják a földre. Teljesen megadja magát nekik. :D
Köszönöm,én is bízom benne sikerül jól választanom.
Nekem volt 3 egyszerre, 15 évesen kellett az öreget elengednem, de az utolsó napig jött velünk sétálni, 3-5 km-t simán legyalogolt naponta. Az udvar hatalmas segítség és az is, ha van elérhető távolságban olyan sétaútvonal, ahol lehetnek póráz nélkül is a kutyák és nem lesz egy kisebb esőtől járhatatlan a földút.
Ami nekem nehézség néha az a "felszerszámozás", hám+ruha+póráz 3 nál már érezhető idő és a szőrük fésülgetésére is nehezebben veszem rá magam (nem olyan fajták, hogy ezzel nekik okozok kellemetlenséget, csak magamat szivatom, mert a házban hullajtják szét). Aztán az is megterhelő, mikor az egyik beteg lesz, külön ápolást igényel, a többit meg ettől függetlenül le kell mozgatni. Aztán meggyógyul és a nagy számok törvénye alapján egyik másiknak lesz baja...
Jajj, és ami nagyon fájt, hogy csak 2 kezem volt, max kettőt tudtam egyszerre simogatni és mindig megfogadtam, hogy hetente mindegyik kap "énidőt", amikor csak ketten programozunk valamit, mert imádták, de ez többször nem jött össze, mint igen. Hasonlóan pár naponta tréningezgetni is jó lett volna, mert szerették, de mindig csak azzal jött össze igazán, akivel "tétje" is volt, az öregektől meg kértem pár dolgot, de nem volt többre energiám (bár tudom, hogy a legtöbb ember megáll ott, hogy a kutyája tud ülni, feküdni, meg pacsizni és ezzel is már túlteljesítettem őket).
Utolsó, akkor neked szerencséd volt az öreggel :) az én 15 évesemnek 15p a max séta ideje
Én mindig megtörlöm vizes ronggyal a mancsukat mielőtt bejönnek séta után a lakásba, max 5 perc/kutya, de akkor már nagyon saras a lábuk, inkább 2 perc/kutya az egész művelet (lábtörlés, hám levétel, + télen kabát levétel). Kicsit rá kell számolni, az tény, de szerintem nem vészes. Bár biztosan attól is függ a kutyák mennyire együttműködőek, mert enyémek kb sorban állnak ilyenkor :D amíg "betanítás" volt az új kutyának, addig valóban több időt igényelt
Nálam a fürdetés az, ami rákészülést igényel 3 kutyánál, mert kb 1,5-2 órás művelet szárítással együtt, ott tényleg 3x több meló, mert mindegyiket be kell külön vizezni, samponozni, kiöblíteni, aztán még szárítani is. Aztán ezt megint újra a következőnél. A kihullott szőrök miatt fel kell utána porszívóznom legalább a fürdőszobában. Nekem rövidszőrű kutyáim vannak, úgyhogy nem kell nyírni őket, de ígyis azért a fürdetés kb egy külön hétvégi program, ha esedékes :D
Nálunk az öregre kell ruha, másik kutyára nem,mert 23 kg és ilyenkor hosszúra van hagyva a szőre,nem fázos,egyedül szakadó esőben kap egy eső kabatot,mert a szőre nehezen szárad.
3. kutya is olyan lenne mint a fiatal,szóval ruházni nem kell. Erre nem kell időt számolnom :D
Ellenben a szőrük ápolást igényel,de mivel kutyakozmetikus vagyok,nem okoz gondot,bár még így is volt,van mikor egy egy kirándulás után plusz egy óra a rendbe tétel ( bogáncs,ragadósfű) Szóval ez dupla idő lesz.
Öreget nagy sétára nem viszem már. ő is 4-6 km-ek lenyom,de többet nem. De ennyit is csak jó időben.
De ha itthon marad mikor a fiatallal megyek nem okoz gondot neki.
Új kutyával a kutyaovi és az alapengedelmes alap lesz. Szóval nyilván ha a kölyökkel haza érek a tréningekről utána viszem 4 évest mondjuk sétálni.
Majd kiderül a rendszer,ahová költözök nem tudom lesz e olyan rész ahol póráz nélkül lehetnek, de van mezős terület azt tudom.
Illetve vissza járok majd a parkokba ahová most járunk, 10 perc kocsival szóval nem távolság. Itt biztonsággal engedem el őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!