Én is ismerek viszlát panelban, sajnálom is.
Szabad az az állat, amelyik a vadonban élheti le életét.
Fogságban van az az állat, amelyiket mozgásában (falakkal vagy kerítéssel) korlátoznak. Akkor eszik, iszik, alszik, szarik amikor a gazdája akarja és legtöbb ösztönében korlátozva van.
Azért ne feledjük el hogy egy ösztönlényről beszélünk, egy falkaállatról.
Légyszíves te is horgásszál és vadásszál,ne a boltból vásároljál húst,ősember is maga vadászta le a betevőt,meg élj kint a barlangban a természetben, köszi.
Én kutyám 16,5 évet élt lakásban lakunk,köszöni szépen boldog élete volt.
Mostani kutyáim az egyik 12,5 éves a másik 4 múlt. Sokat kirándulunk a természetben napi 7-10 km meg van, hétvégén még több.. Én kutyáimat éri inger,nyáron duna parton vagyunk fél napokat.
Mostani új szomszédom faluból jött a városba egy nagytestű kutyával,elmondása szerint a kutya teljesen kivirult mióta itt laknak,mert nyüzsgés van, sok kutya és ember,történés van,sok új inger. Faluban laktak ott is sétáltak,de ugye ott nem találkoztak nagyon senkivel. Ő maga mondta a kutya jobban érzi itt magát és egy 40 kgos kutyáról beszélünk.
Köszönjük szépen az értelmes kérdéseded..:D
Aranyos, hogy nem hiszed. Én azt nem hiszem el, hogy ilyen sok a buta ember. Szánom őket, de az értelmesebb embereket jobban sajnálom, hogy miknek vannak kitéve... Persze ki tudja, néha a nagyon buták is azt hiszik magukról, hogy okosak. Például olyan témába szólnak bele, amiről fogalmuk sincs és csak a kis buksijukban lévő csöppnyi agyuk egyszerű kitalációival érvelnek.
Nyuszika, egy okos ember ha semmit nem tud egy témáról, példának okáért a kutyákról, akkor nem szól hozzá. Egy buta ember persze ha fogalma sincs semmiről, mint pl te ha kitalálsz valamit és azt hiszed, hogy az igaz, akkor a legnagyobb magabiztossággal hablatyol róla. Innentől kár veled beszélni, hisz az egyszerű emberek egyszerű képzelődéseit és rögeszméit nem lehet leállítani. További jó hitet az ostobaságaidhoz.
Egy valamit ne felejts el sose. A kutya nem ember. Sosem lesz az, sem családtag, sem a gyereket függetlenül attól, hogy úgy bánsz velük.
Tudom hogy egyszerűbb kezelni, meg ugye nincs felelősség mint egy gyerek, de leírom mégegyszer. A kutya nem ember. Egyesek kicsit eltávolodtak a valóságtól ezügyben
"Falkája nem lehet"
Az emebrt tekinti falkának
"utódai se"
A kutya nem vágyik kölykökre. Ösztönből cselekszik, mikor basz*k.
"alfahím szerepért nem küzdhet"
Nem kell neki küzdeni semmiért. A gazdája a falka alfája, a gazda családja pedig a falkája.
"vadászni nem vadászhat"
A kifejezetten vadászatra kitenyészett fajtákon kívül az összes többi lexarja. A kutya HÁZIÁLLAT, HÁZIASÍTOTT. Tökéletesen boldog, hogy meg sem kell mozdulnia már rakom elé a kaját.
Van kutyád egyáltalán??? ismered a kutyákat?? szerintem nem,mert nem tennél fel ilyen hülye kérdéseket.
Biztos jó ha ivaros marad és 2-3 évesen prosztata cisztás vagy here rákos és életmentő műtét kell. De ha már átétetes akkor ott a vége. Kutyás szakmában dolgozok, nem egy kellemes látvány,hogy egyre több kan kutyának (ivaros) csöpög a vér a pöcs.éből és sos műtét mert cisztás.... de hagyjuk ivarosan igazad van,szenvedjen a kutya a fájdalomba.
Vagy éppen egyre több fiatal szukát is érint a gennyes méhgyulladás ami megint csak életmentő műtét és ivartalanítás a vége.
Megelőzés a cél és a felelősség teljes gondolkozás!
Vadászni persze nem vadászhat,mert természetvédelmi területen,erdőben kutyát pórázról elengedni tilos, ha pedig vadat üldöz, mert boldogan éli kis öszteneit a vadász meg kilövi és vége a kis boldog ösztön kiélésének. Mellesleg ha útra hajtja a vadat és baleset okoz az útra kihajtott vaddal akár emberek is meghalhatnak. De tényleg hagyjuk kiélni a vadászösztönét.
Majd ha egy család tagod,ismerősöd ne adja isten így hal meg, akkor is mond el magadnak meg a rokonaidnak,a gazdi csak hagyta a kutya öszteneit azért engedte el az erdőben vadat hajtani..
Mi az,hogy többnyire nem találkozhat más kutyákkal???
Én rengteg kutyást ismerek és van hogy 20an is össze gyűlünk a kutyák meg játszanak.
Futtatóba is rengtegen járnak.
Napközibe is jár a fiatal kutyám, egész nap kutyák közt lehet.
Persze nem lehet a kutya főnök,mert különben akkor irányíthatatlan és környezetére is veszélyes lenne.
De ha megtámad téged egy kutya akkor mond el magadban csak az ösztönét élte ki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!