Egy közepes testű fiatal kutya később elhagyja a "nyikorgást"?
Szomszédomnak van egy 1 év körüli kicsit hosszabb szőrű keverék kutyája és minden apró neszre, autóra, tényleg bármire rámozdul és nem ugatni kezd, hanem iszonyatosan kretén, ilyen nyikorgó, vinnyogó éles hangot ad ki magàból éjjel-nappal. Tényleg olyan, mint egy rossz talicska amikor nyikorog.
Mikor hagyja el ezt a hangot, egyàltalán képes erre valaha, hogy rendesen ugasson és kész?
Kinti kutya igen, teljesen.
Nappal ritkán hallom, mert én sem vagyok itthon, de estefelé meg éjszaka is csinàlja.
Napközben, ha kimegyek a saját kapunkon úgy vesz engem, mint egy idegent, annyira hangos megint.
Persze, egyszer elhagyja, majd, ha romlik az eü állapota, ami egy kertbe kics"szett kutya esetén 5-7 éves kort jelent kb...
Most azért csinálja, mert nincs jobb szórakozása és ez egy elég önjutalmazó folyamat, ő ugat, a "veszély" meg eltűnik.
#6:
A riasztót is meg a kamerát is marhára nem 2 fillér kiépíteni, tudod? Nem mindenkinek van rá pénze. Ezzel a gondolkodással akkor tiltsuk be vidéken a kutyatartást, mert hát szerinted "már semmi értelme" házőrző kutyát tartani.
Imádom az ilyen turbó-újvilági elméjűeket.
Azt a kutyat etetni is kell, orvoshoz vinni.
Ha nem mindenkinek van penze, akkor ne tessek kutyat tartani, mert sajnos vagy nem sajnos, lassan mar luxus kategorianak szamit, foleg egy nagytestu.
Azt mar meg se emlitem, hogy foglalkozni is kene vele ahhoz, hogy ne ugasson a kertben minden szarra.
En videken elek, ott be is tiltanam a kutyatartast, ahol basznak foglalkozni veluk. Megkeseriti az en napjaimat is a 2 hazzal arrebb nyekergo, ejjel orditva ugato kutya.
Pedig nekem is van kutyam, en szeretem oket, csak azt nem szeretem, ha valaki szarik bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!