Benti elfoglaltságok kutyáknak? Ötletek?
Ezeket szoktam velük játszani:
- labdázás
- kötélhúzás
- keresős feladat szag alapján
- takaróba csavart elrejtett játék "kicsomagolása"
- önkontroll feladatok gyakorlása
- logikai játékok
Ilyen akadály pályás dolgok nem jöhetnek szóba. Egyik kutyám egy tacskó mix, hosszabb hát - rövid láb kombó. Másik egy csivava, neki nem tökéletesek a térdei (enyhe patella ficam), így térd és gerinc kímélős feladatokat keresek :)
Kutyafitnesz :)
https://www.youtube.com/watch?v=1krsULDvpig
Kicsit azért érdemes utánanézni, fontos, hogy nyugodtan, lassan csinálják a feladatokat. Esetleg pár fiziós kezelésre is elmehetsz és az ottani feladatokat otthon is gyakorolhatjátok (jót is tenne ilyen eü háttérel) vagy szoktak indulni online kurzusok is.
A labdázást pedig hanyagolnám, hacsak nem lépésben/ügetve mennek utána, káros lehet a lakásban lévő csúszós felületeken. Szerintem a szőnyegek többsége sem biztosít elég tapadást visszaforduláskor.
Ma láttam ezt a TikTok videót és eszembe jutott ez a kérdés, próbáld ki velük. Van még több hasznos tréning tipp is a csatornáján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!