Valami jó könyv, amiben a kutyának elfoglaltság, játékötlet van? Ti mit szoktatok játszani a kutyusotokkal?
Az én rotimat leginkább a keresés fárasztja le. Szoktuk kint is, az udvaron, de bent is, ha kint valamiért nem tudunk lenni.
Illetve a labdázásba bele lehet vinni különböző gyakorlatokat, nem csak a natúr eldobom-hozd vissza dolog van. Valamint magát az apportot is lehet fokozni, pl. nem engeded rögtön a labda után, hanem láb mellett kell ülnie és a parancsodra mehet érte. Ezeket is lehet 1000 féleképpen variálni. Pl. én szoktam úgy, hogy beültetem láb mellé, eldobom a labdát, de nem küldöm érte, hanem lábnál követésben megyünk egy kört, majd ismét leül és aztán mehet a labdáért, stb... Persze mindent fokozatosan lehet megtanítani, de addig is fárad a kutya :)
Tüzelés miért akadályoz a sétában egyébként? Pórázon simán lehet vinni, kerülni kell a kutyás helyeket és kész. Pórázas séta közben is lehet feladatokat kérni tőle.
Köszönöm a válaszodat :)
Sok a kóborkutya a környékünkön így télen, és csan ritkán tudom messzebbre elvinni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!