Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Írnátok nekem olyan játékokat,...

Írnátok nekem olyan játékokat, elfoglaltságokat, amikkel le tudnám kötni ill. agyilag lefárasztani a kutyámat szigorú mozgáskorlátozottság idejére?

Figyelt kérdés
Sajnos hízásra hajlamos, és már idősebb, így a kemény rágcsák utóbbi, a töltött kong és hasonlók meg előbbi miatt nem megfelelőek. Inkább interaktív foglalkozásokra gondolok, amit tudok alacsony tápértékű jutifalattal csinálni. Gerincprobléma miatt kell most mozgáskorlátozni, alapból nagyon élénk, impulzív természetű kutya.
2023. okt. 2. 15:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Egyszer olvastam valahol, hogy agyilag ugy tudod lefarasztani nagyon könnyen, hogyha nem érti mit szeretnel tole, kifejtem: pl amikor adod neki a vacsit, akkor megallsz elotte es nem mondasz semmit, csak tartod a tanyerjat, es valoszinuleg mar mindent is fog csinalni, hogy megkapja, gondolkozni fog, hogy mit vársz tole most. Illetve az úszást is nagyon tudom ajánlani, ha van a közeletekben kutyas strand érdemes néha bevezetni egy olyan kirándulást, vagy van pl olyan kutyapanzio, ahol van kutyamedence, es ott ők is, de te is leusztathatod. Az úszás nagyon izuletkimelo, de nagyon fárasztó.
2023. okt. 2. 15:43
 2/11 A kérdező kommentje:
DE értsd meg, hogy nem szabad most mozgatnom, úszást sem, jelenleg akut gerincprobléma van, gyógyszert kap, fájdalomcsillapítót, konkrétan rövid pórázas sétát is úgy kellett kikönyörögnöm a dokitól, elvileg csak pisilni-kakilni vihetném ki, és bent is szigorúan nyugiban kellene tartanom. Nem ficereghet összevissza. Van fizioterapeutánk, de most tornáznia sem szabad.
2023. okt. 2. 15:48
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Mielőbbi gyogyulast kívánok a kutyusodnak, akkor nincs jobb ötletem. Esetleg még annyi, hogy nezd meg leköti e egy kutyas film. Az enyemeket elképesztő módon, amikor nezek valamit amibe kutya van ők is végig nézik 😁 illetve ha annyira mozoghat, akkor talan interaktiv labda? Nekünk van olyan amit c-s toltovel kell feltölteni, bekapcsolod, leteszed a foldre es mozog magától ide oda, de nagyon lassan, az után szoktak menni, vagy elviszik a helyükre es jatszanak vele mert rezeg. Bocsi ha egyik otletet sem talalod végül hasznosnak, nincs egyszerű dolgod sajnos
2023. okt. 2. 16:02
 4/11 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm, hogy megpróbáltál tippeket adni. Máshol ajánlották pl. az itt a piros hol a piros kutyás változatát, ehhez hasonlóakra gondoltam elsősorban. Vagy pl. fókusz tréning is jó, de abból csak az alapfeladatot ismerem sajnos.
2023. okt. 2. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg ha különböző dolgok nevét tanítod neki? Ahhoz nem kell nagy mozgás, csak mutasson rá, nézzen arra, érintse hozzá az orrát, mancsát. IKEA-ban vannak például ilyenek:

[link]

[link]

2023. okt. 2. 16:21
 6/11 anonim ***** válasza:
15%

Alacsony dobozok -> mind üres, egyben keressen valamit :: keresd parancs

Kis homokozó -> elrejtett játékok :: ásni szerető kutya :: keresd parancs akáe

Hozd ide a [...] -> kabalák, tárgyak nevei :: hozd, ereszd, keresd parancs

Aktívabbnak eszkabálhatsz/vehetsz agility pálya darabokat, egy kis szlalom vagy rámpa egy öreg kutyának sem nagy dolog. "Ehetetlen" rágcsának vehetsz például agancsot, kávéfa botot.

2023. okt. 2. 16:37
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Szóval akarsz neki elfoglaltságot, de ne mozogjon? Azon kívül, hogy rágcsál valamit nem igazán van elfoglaltság. Hordozóban, emelőben esetleg viheted ide-oda ha kisebb termetű, de.. ennyi.

Vegyél neki "beszélő kutyás" gombokat. 🤷🏼‍♀️

2023. okt. 2. 16:39
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Tanítsd meg, hogy tegye le a fejét a földre és érintse meg a kezed vezényszóra, meg tartson dolgokat a fején/szájában. Ezek viszonylag kis mozgással járnak, amúgy meg talán a legjobb program a közös filmezés, közben pedig simogatod.

Ilyen intelligencia játékokban meg kaphatná a vacsiját (ahol el kell huzogatnia/borogatnia egy 30x30-as tálcán dolgokat), azt lehet fekve is csinálni.

2023. okt. 2. 17:06
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha kombi az autód, akkor menj el vele egy bevásárlóközpont parkolójába, nyisd ki a csomagtartót,ülj be mellé és magyarázz mi történik, nézelődjetek. Garantáltan el fog fáradni, mert sok lesz az inger.
2023. okt. 2. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Lickimat, szimatszőnyeg, logikai játékok nagyon sokat tudnak rajta farasztani. Fagyasztóba is rakhatsz be mondjuk lickimatet, akkor még tovább tart.

Különböző trükkök tanulása (helyben maradások például, ezekhez nem kell sok mozgás)

2023. okt. 3. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!