Más is így van a bull típusú kutyákkal?
Én alapvetően szeretem a bull típusú kutyákat, staffordshire bullterriert még lehet tartanék is, de nem szeretném séta közben a kutyáim közelében tudni őket. Mindet elkerülöm. Én ugyan nem félek tőlük, szívesen meg is simogatom őket (ha lehet), viszont a kistestű kutyáimat féltem tőlük. Úgy vagyok vele, hogy kutyaviadolokra lettek kitenyésztve, még ha sokukat régóta nem használják már erre, attól még ott van bennük. Vadászkutya is vadászkutya marad, ha nem vadásznak vele akkor is. Terelőkutya is ösztönösen terel.
Nekem egyik kutyám tacskó keverék, az összes pici szőrös állatra (patkány, egér, sün stb) rámenne. A madarak viszont hidegen hagyják érdekes mód, nyugodtan sétálgathatnak előtte a galambok :D ásni imád és profi is benne, pedig csak félig kotorékeb (néha hagyom, hogy egy-két feltúrt földkupacon kiélje magát)
Na szóval a lényeg, hogy ha egyedül vagyok, akkor semmi gondom a bullokkal, viszont ha a kutyáimmal sétálok, akkor egyértelműen kerülöm őket. Lehet, ha nagytestű kutyám lenne, akkor bátrabb lennék, de így biztosan nem engedem őket bull típusú kutya közelébe.
Azért a mostani bullok 90%-ának közé sincs már a régi viadalos kutyakhoz. Meg amúgy nem kizárólag arra tenyésztették őket.
Ettől függetlenül szíved joga így dönteni.
Nálam ez abszolút bizalmi dolog. Ha ismerem a bullt és rendben van, akkor nyugodt szívvel odaengedem a kistestű kutyámat. Ráadásul nekem egy JRT-m van, ami egy ritka pofátlan fajta...
Szóval nálam nem a fajta a lényeg, hanem hogy hogyan van szocializálva. Ezzel együtt abból még sosem volt baj, ha egy gazdi tisztes távolságot tart.
A bull kutyam nem kezdemenyez verekedest. De kifejezetten elvarom tole,ha megtamadja vmi kutyanak gondolt kepzodmeny ,akkor mutassa ki,h o olesre szuletett.
Ha a gazdaja nem tanitja meg viselkedni a kutyajat,akkor majd mi megtanitjuk.
Emberkent is azt adom visdza,amit kapok. Ha kedvesek en is,ha utnek, en is.
N
Nekem van negatív tapasztalatom. 4-5 éves amstaff betámadta a játszó 8-10 hónapos kutyákat, és szájzárat is kapott az egyiken, úgy kellett lefeszíteni. Semmi előjele nem volt, ismerték egymást, korábban nem is volt gond. A két fiatal kutya játszott egymással, a földön feküdtek, még csak nem is birkózás volt, csak úgy játokosan acsarkodtak, csipkedték egymás fejét, már biztos mindenki látott ilyet. Ekkor odament a felnőtt kutya és nekik esett. Szerencsére amelyiken szájzárat kapott, annak hosszú szőre volt, így nem tudott kárt tenni benne. A gazdája persze csak toporgott, hogy most mi lesz, végül a másik kölyök gazdájával találtunk egy vastagabb botot és lefeszítettük, de jó 1 percig tartotta. Ha nem a szőrt fogja meg, hanem kényesebb részt, akkor súlyos következménye is lehetett volna.
A Havanna lakótelepen egyébként több ilyen kutyatámadás is volt, hadd ne mondjam melyik rassz által tartott amstaffok révén, sajnos több kisebb kutyát el is kellett altatni az ilyen támadások után.
"Semmi előjele nem volt"
"A gazdája persze csak toporgott, hogy most mi lesz"
Hülye gazda, fajtához nem ért, de kell a bull típus, feltehetően nem is fajtának megfelelően neveli, ez az előzmény.
Tudom vicces, de nekem a bull típusúmat támadta be egy golden. 🤷♀️
Van mellette egy malinoisunk is, na az visszacsattint ha valamilyen kutya fenyegetően közelít, ez a kis nyomorult meg csak csóvál és eszébe nem jutna (magától) odakapni sem.
Igazából macskák között nőtt fel, szóval szerintem ő is félig macska. A mali is meg van nevelve és baromi jó kutya, de előbb menne neki bárkinek mint a bull. 😆
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!