Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem értek a kutyákhoz?

Nem értek a kutyákhoz?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos törpe uszkárom, akit nagyon szeretek, nagyon sok mindent köszönhetek neki, főleg a mentális egészségem szempontjából. Mégis úgy érzem, hogy valamit nem csinálok jól. Nem nevelem jól?!

Elmondom, hogy néz ki egy napunk: 6:30kor pisi, séta kint az úton-reggeli- játék- én elmegyek munkába- utána újra séta- kaja- játék (általában a parkban labdazunk, én dobom, ő visszahozza - parancsokra reagál - ezeket gyakoroljuk- utána Vacsi- újra játék - utána kicsit pihennék én is de lehetetlen- ha leülök olvasni vagy bármi mást csinálni néz, ugat, de szörnyű harsányan, igényli hogy figyeljek rá… ha be gurul a labda az ágy alá vagy bárhova máshova , ugat amíg ki nem veszem , ha sétálok a házban folyton ugrik rám és lovagolni akarja a lábamat, hiába szólok rá erősebben… (amúgy hím). Ezek után , miután pihentem is nem is- újra séta -pisi, kaki. Ezután lassan jön az alvás.

Mit nem csinálok jól?? Hogy fárasszam le úgy hogy magamra is jusson kis idő vagy milyen aktivitást találjak ki amivel el van egyedül is?

Nemsokára munkát váltok és itthonról kell zoomoljak ügyfelekkel. Hát elképzelni sem bírom mi lesz majd amikor a kutya harsányan ugatni kezd azért, hogy figyeljek rá 😂

Mit nem csinálok jól? Ez normális kutya viselkedés? Vagy az enyém ilyen hiperaktív? Vagy kölyök és emiatt ilyen? Vagy egyszerűen én nem értek a kutyákhoz?

2023. dec. 13. 21:26
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon köszönöm!
2023. dec. 14. 14:43
 22/23 anonim ***** válasza:

A szobakennelhez szoktatast javaslom én is, hogy megtanuljon pihenni.

Illetve próbálj ki interaktív játékokat, lickmat, szimaszonyeg... Adj neki ragokakat, churpi...

Mentálisan is faraszd le ne csak fizikailag. Amúgy ilyen fiatalon kb 10 perc alatt kipihenn bármit. Mikor a mi uszkarunk fiatal volt egy kis szunya után újra 100%on volt.

Mi kedvencünk a jutalom falatok elrejtése és annak megkeresése, imádom nézni ahogy dolgozik. Amúgy uszkarok nagyon alkalmazkodoak, légy következetes és tanítsd meg pihenni, és sok helyre, szituációba vidd el, hogy tudjon szocializálódni, a sok új inger is lefarasztja.

2023. dec. 17. 19:46
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2023. dec. 26. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!