Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kis foxi bírná ezt? 😔

Egy kis foxi bírná ezt? 😔

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm Heves megyében él, és van egy 2 éves foxija akivel nem úgy bánik ahogy kéne és le is akar mondani róla. Én szeretném ha ennek a kiskutyának jó élete lenne, ezért úgy döntöttem elszeretnék menni érte kocsival. A "gazdiával" beszéltem, ő szó szerint örül hogy megszabadul tőle. Én Baranya megyében lakom, a kutyus Heves megyében van amit már fentebb is íram. Szerintetek bírná ezt az utat?
2023. dec. 8. 21:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Több 1000 kilometeres utat is kibirnak, lehet nem fogja szeretni az utazast hozzaszoktatas nelkul, es lehet hanyni is fog, de attol meg semmi baja nem lesz. Az elso kutyam felnottkent kerult hozzank, vagy 3x behanyt a 200 km-es uton, de szerencsere nem utalta meg a kocsikazast. Ne egyedul hozd, legyen valaki mellette aki tud figyelni ra, es ha latod hogy nagyon nyalja a szajat, nyaladzik, tartson neki valako hanyozacskot, ha nem akarsz kocsit takaritani. Alljatok meg orankent eü setara is. Aztan lehet semmi baj nem lesz.
2023. dec. 8. 21:27
 2/16 anonim ***** válasza:
92%

Én 2,5 nap alatt utaztam ki a kutyámmal Svédországba. Gond nélkül bírta. Miért ne bírná?

De ha nincs autóhoz szoktatva, akkor vagy vigyél magaddal valakit, aki tartja, vagy rakd szállító boxba.

2023. dec. 8. 21:27
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon magányos életem van nekem is jó esne egy kis szeretet ,nem vinnél haza esetleg engem ?
2023. dec. 8. 21:29
 4/16 anonim ***** válasza:
12%
Hány éves vagy?
2023. dec. 8. 21:37
 5/16 anonim ***** válasza:
43%

Nem az a kérdés, hogy bírná-e az utat (egyébként miért ne bírná? pisiszünetekkel kb. akármennyit bírnak, nyilván kényelmetlen mint egy embernek is a hosszú út, de alapvetően nem gond), de utána mit csinálsz vele, arra van terv?

Ha még soha nem utazott autóban, akkor tök kérdőjeles, hogy be lehet-e tenni/csalogatni különösebb probléma, harapás és/vagy anélkül, hogy traumatizálnád. Sok jutifalat, mehet valami főtt vagy sült hús vagy májkrém vagy tubusos sajtkrém akár, és úgy próbáljátok becsalogtani. Gondolom kennelhez/ketrechez nincs szoktatva, az szinte kizárt, hogy elsőre sikerülne + veszélyes, hogy egyedül hátul hagyjátok a csomagtartóban ha még soha nem utazott. Hámot és biztonsági övbe csatolható kutyaövet ajánlok, de valaki üljön mellette, az lenne a legbiztosabb. Így sincs rá garancia, hogy nem lesz rosszul, vagy nem esik pánikba, szóval úgy készüljetek, hogy meg kell majd állni többször, aztán ha mégsem akkor örülhettek. Legyen veletek régi kidobható törölköző pisi/hányás esetére, az ülést leteríthetitek vmi nagy nejlonzsákkal is akár és arra mehet egy nagy törcsi. Kutyakulacs legyen nálatok vagy megálláskor itassátok meg.

2023. dec. 8. 21:44
 6/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudni hogy fogja bírni az autózást, de ha lehet vigyél magaddal valakit aki figyel a kutyusra miközben vezetsz, vagy valakit megkérsz hogy vezessen, mert nehogy a kutya megvaduljon és rád ugorjon vagy bármivel megzavarjon mert abból lesz majd baj. Oké hogy betennéd vagy hordozóketrecbe vagy vennél biztonságiöves hámot, nem tudom mik a terveid, de azokat eleinte nem szokták tolerálni. Meg azért ivóvíz neki legyen, meg egy lepedő vagy ponyva alatta amire piszkíthat.
2023. dec. 8. 21:44
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

Persze, hogy bírni fogja, legfeljebb nem nagyon örül majd neki, de most az a fontos, hogy elhozd onnan a kutyát. Inkább legyen mérges egész autóút alatt, minthogy egy rossz élete legyen egy alkalmatlan gazdi mellett!

De szerintem se egyedül menj. Kell valaki, aki foglalkozik a kutyával, egyrészt neki is jobb, meg téged sem zavar a vezetésben.

2023. dec. 8. 21:49
 8/16 anonim ***** válasza:
48%

#6, kifejtenéd, hogy hogyan szeretnél ivóvizet berakni egy mozgó kocsiba egy valószínűleg teljesen szocializálatlan kutya mellé?

Miért ne lehetne ketrecbe betenni? Nem macskaszállító ketrecet kell venni, hanem egy nagyobb boxot, amibe könnyedén be lehet rakni. Most őszintén, az utcáról, innen-onnan mentett kutyákat is a szervezetek berakják a kocsiba egy boxba az elszállítás alatt. Nem egy nagy dolog egy ellenkező kutyát sem berakni. És majd utána lesz idő hozzászoktatni. A legbiztonságosabb megoldás mindenkinek.

2023. dec. 8. 22:24
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
#8 Például visz egy üveg vizet és egy üres tálkát, aztán időnként megáll, pórázzal kiviszi az autóból, és megitatja. Meg vannak direkt utazós ivópalackok kutyáknak is, abból akár a kocsiban is tud inni.
2023. dec. 8. 22:32
 10/16 anonim ***** válasza:
70%
Birná, hozd el
2023. dec. 8. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!