Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan ne féltsem a kutyát a...

Hogyan ne féltsem a kutyát a többi kutyától?

Figyelt kérdés

Természetesen engedem játszani, óriási bandázásokban van része kutyafuttatóban, a szigeten, a ligetben stb. Szerencsére jó a természete és már nem is ivaros, ezért még sosem volt balhé. Viszont egy kicsi kutyáról van szó (7-8 kg), ezért amikor egy 50 kg-os kutyát odaengednek hozzá, picit szorongani kezdek. Pláne az ilyen harcikutyák esetében.

Attól tartok megérzi a kutya is, és előbb-utóbb ez hatással lesz rá.

Van valami praktika, hogy ne féltsem?

2023. dec. 2. 10:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#8 vagyok. Nekem az egy nagyon jó teszt, hogy a kérésemre/felszólításomra a másik gazda vissza tudja-e hívni a kutyáját. Ha a másik fél egy paraszt és pont nem akar együtt működni, akkor tudom mit várhatok tőle egy konfliktusnál is. Ha megpróbálja visszahívni, de nem hallgat rá a kutyája, akkor meg azért nem engedem oda az enyéimhez, mert látszik, hogy semmi kontroll nincs fölötte. Innentől nem is tudna kezelni az a gazda egy konfliktust. De így még azt sem hiszem el, hogy ő ismeri-e valóban a kutyáját.

Ha tökéletes a kapcsolat a kutya-gazda közt, teljes mértékig gátolható a másik kutya a gazda által, akkor már lehetne szó az összeengedésről.

2023. dec. 2. 19:45
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig a testbeszédjüket nézem. Múltkor a futiban volt egy óriás schnauzer 1,5 éves aki leakarta dominálni az én kanom ő 23 kg,ivartalan kan,a dominálást nem tolerálja egy morgással,hörgéssel jelzi a nem tetszését,a kutyák legtöbbje hagyni is szokta,de a snaci 35 kg körül lehett. Enyém egy hörgéssel elintézte,hogy ezt ne,snaci meghátrált.. de mint írtam egy 1,5 éves kajla volt,még kölyök szinte egy 3-4 éves snacinál valószínűleg ebből verekedés lett volna. Fontos,hogy ismerd a kutyád jeleit,határait. Mindig fontos érdeklődni a többi kora felöl is. fiatal kutyák kevésbé okoznak bajt,ha pedig nagyobb kutya cseszteti a tiédet akkor szólj a gazdájának,ha meg nem veszi a lapot menj el onnan,inkább.

De nyilván annál a szitunál amit leírtál az kivéthetetlen.

Én pl akkor hagytam el 10 perc után a futtató mikor behoztak egy tacskót és egy staffit majd a tacskó mindenkibe bele kötött,ugatott harapta a kutyák lábát egy kutya pedig lenyomta a tacsit. erre a staffi megvédte a tacsit és neki indult a kutyának,de a gazda erőteljes üvöltése meg hogy a láncos pórázt neki dobta megállította. Na én ott fogtam a kutyámat és távoztunk,mert ez így egy időzített bomba.

Minket kétszer német juhász támadott meg, kerültem őket aztán,mert féltem. De tudtam ez nem állapot. De hozzá teszem a kutyám mai napig a német juhászokkal szembe sokkal feszültebb,pedig már nekem elmúlt a félelmem,mert játszott azóta német juhásszal aki még kan is volt ráadásnak.

Igazából mivel sok a fa.sz gazda sajnos benne van a pakliban,hogy sérülhet a kutyád,még ha a tiéd teljesen probléma mentes is. Én mindig a másik kutya testbeszédjét nézem,ha vmi nem tetszik inkább távozok a kutyámmal.

De tudod az sem lehet,hogy túl félted a kutyádat,mert akkor tényleg átveszi ezt az energiát

aztán ha pl félni fog ő is akkor rosszabb lesz,mert sokkal könnyebben fogják megtámadni

2023. dec. 2. 21:04
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Nyilvan azert engedik hozza oda a agy 50 kg-os ‘harcikutyat ‘ ,mert jol dzocializslt es nem bantja a 8 kg-os kutyadat….

A harcikutya nem fog verekedesbe kezdeni rangon aluli 8 kg-ossal,ami nem tud benne karg tenni.

Masik: a logikus gondolkozas szerknt: a tobbi kutyat nem bsntja a harcikutya,igy a tied is tuleli. Ezt a kutyad is tudja.

A jozan paraszti esz fontos.

2023. dec. 2. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!