Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudom megvédeni a kismére...

Hogy tudom megvédeni a kisméretű kutyám 2 szomszéd, átjárós agresszív kandurmacskától, akik rájöttek, hogy sarokba tudják szorítani a kutyát?

Figyelt kérdés
A kutya nagyon fél amikor atjön valamelyik macska, fújnak rá és meg is kergetik. Más macskától nem fél, de ezek nagyok és elég vadak.

2023. nov. 20. 21:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira kicsi, hogy a macska is elintézi, akkor komolyan mondom, hogy a ragadozó madarakra is ügyelj. Volt már példa rá, hogy felkaptak apró termetű kutyát, mert prédának nézték. Ne hagyd egyedül azt a kutyát. A macskákat meg a vízipisztoly, bizonyos büdös dolgok, macskariasztó mind segít távol tartani. Sok sikert!
2023. nov. 21. 13:27
 12/18 anonim ***** válasza:
35%
Nekem a házi kandúr macskám ütötte-verte a beagle kanomat. Úgy félt tőle a kutya, mint a tűztől.
2023. nov. 21. 14:02
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
Első körben a szomszéddal kellene beszélni. A vízipisztoly sem rossz ötlet. Esetleg ha van olyan ismerősöd, akinek a kutyája csak kergeti a macskákat, de nem eszi meg őket, akkor párszor át lehetne hívni őket vendégségbe. Akkor egy darabig kevesebbet járnának át hozzátok a macsekok.
2023. nov. 21. 15:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, több hasznos, meggondolandó észrevételt, választ írtatok.
2023. nov. 21. 22:09
 15/18 anonim ***** válasza:
59%
Ha megtudod őket közelíteni akkor vödörbe ecetes víz és rájuk önteni.
2023. nov. 25. 21:37
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a vizsla méretű(20 kilós) nagybundás keverék kutyámat pórázon sétáltatva támadta meg két kistestű anyamacska, rendesen ráugrottak, szétkarmolták fejét, nyakát, a füle is elszakadt, össze kellett varrni, a szemét csak az Isten mentette meg, becsukta és csak kiabált szegény blöki, nem bírt el velük, én rúgtam le róla az egyiket, a másikat elkaptam a grabancánál, eldobtam, de jöttek utánunk, kővel, bottal dobáltam őket, mert megint neki mentek volna, talán nekem is. Az eset után az otthoni két macskánktól is félt egy darabig, pedig az enyémek kultúráltak, soha nem bántották, sőt együtt szoktak aludni, meg mosdatni is szokták, ha esős séta után vagyunk, meg egymás tányérjából esznek sokszor.

Nem tudsz mást, mint felügyelettel mentek ki együtt, kezedben vízipisztoly, paprikaspray és ha meglátsz egy macskát, már messziről spricceled vagy ha közel jön, belerúgsz, de gyors legyél, mert rád is ugrik.

2023. dec. 3. 10:00
 17/18 A kérdező kommentje:
16# Ilyen horrorisztikus, szervezett macskatámadásról még szerencsére nem hallottam. Nálam eddig nem jutottak még
2023. dec. 3. 10:23
 18/18 anonim ***** válasza:
A macskák nem szeretik a citrusokat, úgyhogy ha egy citromot félbevágsz, kerítésre rakod, lehet távol marad de nem hinném. Viszont, amit szerintem minden cica utál, az enyém hanyatt homlok menekül, ha megérzi, a mentolos fogkrém, de a többit se szereti. Kend körbe a kertet, vagy bizonyos pontokra, talán távol tartja. Léteznek bizonyos macska riasztók, ami levegőt fúj ha el egy előtte valami, az tuti hatékony.
2023. dec. 4. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!