Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyat ajanlanatok nekem?

Milyen kutyat ajanlanatok nekem?

Figyelt kérdés

Hello

Nagyon szeretnek egy kutyat, olyan igazi baratot <3 <3 <3

Leirnek nehany dolgot es a tapasztaltabbak tanacsaira lennek kivancsi, hogy melyik fajta az amelyik azert jol is erzene magat velem, meg ilyesmik.Mert azt mondjak a kutya olyan mint a gazdaja...

22 eves lany vagyok,egy 2 szobas foldszinti lakasban,Walesben lakunk a baratommal, amihez van egy kis kert.Baratom delutan dolgozik en delelott, ugyhogy valaki mindig van itthon.En jarok edzeni heti 3szor, ahova vihetem magammal a kishavert is nem gaz.Baratom kosarazik ugyhogy neha vele is mehet a szabadba.

Van itt egy nagy park melletunk ha esetleg a kert nem eleg nagy (ok, a kert nem eleg nagy!)

Minden allatot szeretek, de magambol kiindulva nem vagyok az a "dobermann-pitbull-rotweiler" vagy "yorkshire terrier-csivava" tipus.

En valami kozepes meretu,okos,baratsagos kutyara vagyom.

Mondjuk labrador vagy golden retriever az megelne igy velunk?

Elore is koszi a segitseget, ha szukseges meg info kerdezzetek!

Kosziii... :D

2009. jan. 3. 00:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Drága 12 éves barátom! Honnan veszed azt, hogy a hideget csak a Westi bírja? Elárulom, hogy minden csupán szoktatás kérdése. Tudtad pl. hogy a mexikói kopasz kutya, amit itthon csak talpig tundra felszerelésben láthatsz, az Andok hegyei közt- ahol a 7próbás Westijeid valszeg kopogósra fagynának- egyszál pőre-bőrén szaladgál kb. 2000 éve, és meg se kottyan neki? ;-)
2009. jan. 3. 18:42
 22/29 anonim ***** válasza:

16:16-osnak.

Csányi két kutyája (a tudós bevallása szerint) valóban neveletlenek. De ez egyrészt semmit nem jelent, mert az etológia nem arról szól, hogyan tanítunk meg ülni egy kutyát. Továbbá. Remélem, nem gondolod komolyan, hogy Bukfenc és Jeromos voltak Csányi egyetlen kutatási alanyai, és hogy rájuk alapozta a kb. 30 megjelent könyvét. Írt róluk 2-3 könyvet, de azok nem tudományos munkák, hanem az átlagembereknek címzett, egyszerű írások, könnyű, délutáni olvasgatásra. A tanszéken sokkal nagyobb számú kutyával dolgoztak, nem beszélve a rengeteg olyan kutatásról, amelyekben civil emberek vettek részt kutyáikkal együtt. Hogy ezek száma mennyire tehető, azt csak ők tudhatják.

Hogy mennyire ért a kutyákhoz, ahhoz le kell szögeznünk, mit értünk a kutyához való értés alatt. Ha egy kutyatréner ismereteihez viszonyítunk, akkor be kell lássuk: a kutyatréner praktikus, gyors és hatékony módszerek egész tárházával rendelkezik, hogy egy adott feladat elvégzésére képessé tegyen egy kutyát, szemben Csányival, aki valószínűleg nem.

De ha arról van szó, hogy kinek a kutyákkal kapcsolatos kutatási eredményei kerültek bele az etológiai tankönyvekbe, akkor trénerünk hirtelen köznapi emberré válik, aki csak a betanult munkáját végzi, Csányi pedig egy nemzetközileg ismert kutatóvá, akinek a munkássága által a tudomány egy adott részterületen előbbre jutott.

És hogy az etológiai tanszék kutatóit szánalmas, középszerű idiótáknak nevezed, az no comment. Kíváncsi volnék, mit tekintesz te szakmai értéknek!

Kedves kérdező! Hogy megnyugtassam előbbi antietológus válaszolónkat, felhívom figyelmedet, hogy az etológiai ismeretek a hétköznapi ember-kutya kapcsolatban valószínűleg nem kínálnak megoldást semmilyen felmerülő problémára, pusztán hátteret biztosít a problémák lehetséges okainak felismerésére, az azokat előídéző előzmények feltárására, és az összefüggések jobb megértésére. Olvasása és elsajátítása időt vesz igénybe, melyet a kutyánkkal is tölthetnénk, és igen csekély előnnyel kecsegtet. Olyan háttérismeretnek számít ez, mint egy sofőrnek, ha ért az autószereléshez. Anélkül is boldogul, de segítségével jobban megértheti a dolgokat.

Csakis saját felelősségre olvasgasd. Ettől függetlenül én teljes szívemből ajánlom!:) Neked is jó kutyázást kívánok!

2009. jan. 3. 22:14
 23/29 anonim ***** válasza:
16-16 os vagyok. Sajnos nem az az "alaptalanul fikázó" vagyok. Kiképzőként dolgoztam a Csányi által vezetett kutyás alapítványnál és személyesen kísértem figyelemmel azt a rengeteg roppant jelentős kísérletet, amit ezek véghezvittek. A külsősök bevonása volt a hab a tortán:) Maga Csányi prof. ezeken sosem volt jelen, ő az alapkérdés kiagyalójaként szerepelt inkább. Nem őt akartam bántani vagy leszólni. A társaság pedig akik körülveszik -vették- a tanszéken középszerű jelentéktelen értelmetlen munkát végző makik gyülekezete. A kérdezőnek pedig a több éves kiképzői és menhelyi tapasztalatom alapján bátorkodtam válaszolni. Az érveimet ezzekkel az emberekkel kapcsolatban számos hihetetlen történettel tudom alátánasztani, amelyeknek a jó részét el sem hinnéd, mert egy kisegítő iskolában is történhettek volna.
2009. jan. 3. 23:04
 24/29 anonim ***** válasza:

Értem. Hát így természetesen már más a helyzet.

Azért bátorkodtam Csányit javasolni, mert az etológiát nagyon szép tudománynak tartom, és a kutyákkal foglalkozó, magyar nyelvű etológiai szakirodalom igen ritka. Pici túlzással azt is mondhatnám, hogy amivel rendelkezünk, azt Csányi és csoportja alkotja.

Tapasztalt kutyásként és kiképzőként - gondolom - Te is tudod, hogy a kutyával való együttélésben milyen jelentős szerepe van annak, mennyire tudunk kommunikálni az állattal: mennyire értjük, amit "mondanak" nekünk, és fordítva is, mennyire tudjuk az ők nyelvükön értésükre adni, amit szeretnénk. Ehhez ismernünk kell testbeszédüket, amit a legalaposabban az etológia tár fel. Sokszor látom (sajnos), hogy a harapóssá/veszélyessé vált kutyák esetében csipőből rávágják, hogy dominanciális agresszióról van szó (és eszerint is járnak el), holott az adott esetben nyilvánvaló lenne, hogy félelmi agresszióval állnak szemben, és a rossz felismerés révén tönkreteszik az állatot. Menhelyi tapasztalataid alapján, nyilván, Te is tudod, hogy milyen gyakori és szomorú jelenség ez. De az is gyakori, hogy egy ártatlan átirányított agresszió miatt pofozza agyon kutyáját egy gazdi. Ezek mindig elszomorítanak, hiszen a kutyák - a maguk módján - mindig azon vannak, hogy megtanuljanak minél helyesebben értelmezni bennünket, ezzel szemben sok gazdi kárt tesz a boldog tudatlanságában. Ebben a tekintetben nyilvánvaló, hogy a kutya-ember kommunikációjában az ember a gyengébbik láncszem, ami szerintem éppen az etológiai ismeretek hiánya miatt van. Ha rajtam múlna, már a középiskolai tananyagba beépíteném. Szerintem a gyerekek is jobban szeretnék, mint pl. a száraz biológiát.

Egyébként, volna rá mód, hogy ezeket a történeteket megoszd velem privátban? Nagyon kíváncsi vagyok. Ha lehetséges, előre is köszönöm!

2009. jan. 4. 13:54
 25/29 anonim válasza:

Szia!

Szeretnem hozzatenni,hogy minden kutya lehet "idegbeteg"fajtatol fuggetlenul ismerosomnek egy pittbullja volt es meg olyan kedves kutyaval meg nem talalkoztam ,2* harapott meg kutya es mindig tacsko volt .Franciaorszagban elek es itt a masodik legharaposabb kutyanak a labradort tartjak es meg sorolhatnam...Mi egy franciabulldog szulei vagyunk akit csak joval tudnek minositeni igazi emberi tulajdonsagokkal kedves,jatekos ,nem igenyel sok setat nyaron a melegben nem is szeret mert nem birja viszont igazi tars mindig melletted van es nem ugatos tipus .Mindenki imadja vicces kinezete miatt nagy fulek kicsi de eros test kb.9-13 kg .Igazi szerelem volt mar az elso latvanyra ,5 eves volt amikor megszuletett kislanyunk es elfogadta sot figyel ra es ha sir akkor rohan hozza igaz nosteny kutya .En jobban szeretem a nostenyeket a hatrany az a tuzeles de bugyival minden megoldhato!Hatranya sziv es gerincbeteg lehet amit a mi esetunkben van es ami fontos hogy sokat es budoset pukizik es horkol olyan igazi ferfiasan de mindenkinek azt mondom,hogy 2 gyerekunk van egy simaboru es egy szoros!Remelem segitettem egy kicsit a valasztasban!

Amugy a kutya olyan mint a gazdaja!!!

2009. jan. 6. 13:25
 26/29 anonim ***** válasza:
Ha elmész a menhelyre, úgyis a kutya fog kiválasztani téged. :)
2009. jan. 7. 15:11
 27/29 A kérdező kommentje:

Hahaha :) nem is tudtam, hogy a kutyak pukiznak... :D ez jo volt!

Koszi, hay igy leirva szimpi, majd rekeresek googleon, hogy milyen meg hogy nez ki!Amugy engem is ketszer harapott meg kutya es mindketszer tacsko....vermesek, mi? :D

Koszi a valaszokat!

2009. jan. 8. 00:03
 28/29 anonim válasza:
szió! a te választásod egy Wales Corgi Cardigan kutyus. nézd meg a kedvemért googleben hogy néz ki és mit szólnál hozzá, bejön-e neked? :)
2009. febr. 13. 21:14
 29/29 anonim ***** válasza:
labrador
2010. jan. 8. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!