Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyat ajanlanatok nekem?

Milyen kutyat ajanlanatok nekem?

Figyelt kérdés

Hello

Nagyon szeretnek egy kutyat, olyan igazi baratot <3 <3 <3

Leirnek nehany dolgot es a tapasztaltabbak tanacsaira lennek kivancsi, hogy melyik fajta az amelyik azert jol is erzene magat velem, meg ilyesmik.Mert azt mondjak a kutya olyan mint a gazdaja...

22 eves lany vagyok,egy 2 szobas foldszinti lakasban,Walesben lakunk a baratommal, amihez van egy kis kert.Baratom delutan dolgozik en delelott, ugyhogy valaki mindig van itthon.En jarok edzeni heti 3szor, ahova vihetem magammal a kishavert is nem gaz.Baratom kosarazik ugyhogy neha vele is mehet a szabadba.

Van itt egy nagy park melletunk ha esetleg a kert nem eleg nagy (ok, a kert nem eleg nagy!)

Minden allatot szeretek, de magambol kiindulva nem vagyok az a "dobermann-pitbull-rotweiler" vagy "yorkshire terrier-csivava" tipus.

En valami kozepes meretu,okos,baratsagos kutyara vagyom.

Mondjuk labrador vagy golden retriever az megelne igy velunk?

Elore is koszi a segitseget, ha szukseges meg info kerdezzetek!

Kosziii... :D

2009. jan. 3. 00:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Az apázás nem jött le nyálasnak, aki annak tartja, arra rá se ránts!:))

Menhelyről hozni kiváló ötlet! Nem is annyira a pénz miatt. Megérdemlik szegények, hogy ha már elveszítették mindenüket, legyen akihez odabújjanak. Meggyőződésem, hogy a mentett kutyusok sokkal hálásabbak.

Az ajándékba kapott kutyusokról úgy vélem, hogy még nem kerülhetnek ilyen gyorsan menhelyekre. Szerintem pár hónap múlva teszik ki őket, addigra telik be nekik a pohár. Szomorú, hogy ilyenek vannak.:(( Ilyenkor, év elején inkább a szilveszteri dirr-durr miatt elkóborolt állatok száma nagy. De ez csak a személyes véleményem, és nem biztos, hogy helytálló.

Könyvek. Nagyon jó, ha felkészülsz rá!:) Ha megteheted, javaslom, hogy bontsd szét a témát többre: gondozás, nevelés és egészség. Külön-külön vásárolj könyveket erről. Azok, amikben mindről írnak, többnyire nem mélyülnek el a témában, felszínesen említenek csak dolgokat. Persze, hasznosak azok is, csak engem bosszant, amikor egy kutyás könyv úgy hirdeti magát, hogy mindent megtalálsz benne, amire szükséged van, aztán kiderül, hogy 170 oldalon a kutyafajtákat mutatják be, a szükséges dolgok pedig össze vannak tömörítve 150-be. Szóval, ha teheted, akkor külön témákról válassz könyvet, és ne a netről, hanem inkább boltból, mert ott bele is tudsz lapozni, látod, mi is van benne.

2009. jan. 3. 11:05
 12/29 anonim ***** válasza:

Ismét én vagyok. Még annyi jutott eszembe, hogy ha tudományos érdeklődésű vagy, és érdekelnek a részletek, hogy miért vannak úgy a dolgok, ahogy, nemcsak a megoldásokat keresed a problémákra, hanem tudni akarod, miért éppen az a jó megoldás, akkor nagyon ajánlom azokat a könyveket, amik etológiai megközelítésben tárgyalják a kutyákat. Én 16 évesen kóstoltam bele az etológiába, mindjárt a kellős közepébe ugrottam (Konrad Lorenz), gyerekként eleinte csak az idegen szavak szótárával boldogultam, de amint sikerült megszelidítenem a szakkifejezéseket, nagyon beleszerettem, és azóta is a szenvedélyem. Lassan 14 éve. Nagyon ajánlom Csányi Vilmos és kollegáinak könyveit, világszínvonalú kutatásokat végzett, és nagyon olvasmányos, érthető nyelven írt könyvei vannak.

Hasznosak lehetnek a kutyapszichológiai témájúak is. Ezek inkább gyakorlatiasabbak, nem annyira elméleti szinten foglalkoznak a témával.

2009. jan. 3. 11:20
 13/29 anonim ***** válasza:
52%
A goldi tényleg jó választás. Igazi családi eb, higgadt, nyugis kutya- lehet, hogy számodra túlzottan is nyugis lesz. úgy vélem, hogy Te olyan pörgősebb leányzó vagy.Lehet, hogy a goldinál dinamikusabb kutyira lenne szükséged? Amolyan "agillity pályák fenegyereke"-félére, aki azért otthon is tud nyugton ülni ha kell.Szerintem golden-vizsla keveréket "vadássz" a menhelyeket. Ez egy nagyon szerencsés párosítás. Hihetetlenül okos, tanulékony;mindig kirobbanó formában van és nem mellesleg gyönyörű! Ja, és már kölökként is tudni fogod, kb. mekkora lesz.És még valami: kevésbé hajlamos a hízásra. És még valami: A goldik a viszonylag rövid ideig élnek- az enyém 7 évesen ment el, és az állatorvos szerint mér öreg volt- egy keverék azonban 18 évig is elélhet!Ez, ha jobban belegondolsz több, mint a duplája annak, amit 'tisztavérű' barátoddal tölthetnél. Nem mindegy, igaz?
2009. jan. 3. 11:21
 14/29 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ha fajta kutyát akarsz akkor neked nagyon megfelelne a BEAGlE. Szereti a gyerekeket és nyugis is tud lenni igaz néha felpörög.
2009. jan. 3. 12:16
 15/29 anonim ***** válasza:

Vitába szállok azzal az állatorvossal. A goldi 7 évesen nem annyira öreg, hogy szükségszerűen elpusztul. A goldenek várható élettartama 10-14 év. A keverékeknél sem ilyen egyértelmű, különbséget kell tenni a két tiszta fajtából származó keverék és az "utcakutya" keverék között, akinél képtelenség kikövetkeztetni, hogy milyen fajták keverednek benne. A tiszta fajták keverékei általában az adott fajták tulajdonságait öröklik. Ha két fajtailag rövid élettartamú szülőtől származik, nem várhatunk el többet a keverék leszármazottól sem.

Ezt leszámítva egyetértek mindenben.:)

2009. jan. 3. 12:48
 16/29 anonim ***** válasza:
Van egy nagyon jó könyv, John Ross és Barbara McKinney írta, a címe: Fogadjunk örökbe kutyát! (eredeti cím: Adopting a dog), ebben nem az egyes fajtákat hanem a menhelyi, esetleg rossz élményekkel teli kutya nevelését, tanítását írják le! Ajánlom!
2009. jan. 3. 15:56
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Na jól van gyerekek. A bigli egy rettentő makacs, szökős vadászkutya, nehezen kezelhető, inkább fanatikusoknak ajánlanám. A csányis válaszolónak mondom, hogy az az ember életében 2 kutyát tartott, semmiféle képzési, nevelési gyakorlata nincs. Etológusnak MO-on nem rossz de a kutyákhoz ténylegesen nem ért. A társaság pedig, aki köré gyűlt, szánalmas középszerű idióták gyülekezete, akiket nem vettek fel más iskolákba és most tudományos szaklapokban vitáznak a többi magatehetetlen idiótával.
2009. jan. 3. 16:16
 18/29 anonim ***** válasza:
52%
Szia! Ne aggódj, én 12 éves vagyok és már 9 kutyám volt! Úgyhogy először olvasd el mit írok és csak aztán mond h még pisis vok.A Walesi hideget legjobban ha egy kisebb kutyafajtára gonolsz egy Westi bírja. Hiszen az ő neve West Highland White terrier: vagyis felvidéki fehér terrier. És ő nagyon harcias kiedzett kutya egy ilyen kutya volt az én 2. kutyám. Együtt kaptam 1 Németjuhásszal, ő is bírja a hideget, és hihetetlenül okos. Így a Labradort is ajánlom sőt... őt sokkal jobban mint egy golden-t hisz a labradorok okosak izmosak nyugodtak. (amugy most épp egy ilyen kutyám van egy Yorkshire-terrierrel. És mind a 2 kint lakik. A közhiedelemmel ellentétben a Yorkik iszonyú harciasak csak épp nem kell őket elkényeztetni. Az enyém miniYorki és a németjuhászok is félnek tőle.::D )
2009. jan. 3. 17:51
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Te 12 éves, magyarázd már el légyszíves, hogy miképp lehetett 9 kutyád ennyi idősen? Hova lettek ezek a kutyák? mennyi ideig voltak nálad?
2009. jan. 3. 17:56
 20/29 A kérdező kommentje:

Te jo eg, csak amulok, hogy mennyi rendes allatbarat van itt, aki arra szanja az idejet, hogy Nekem tanacsot adjon!!! :)

Ez jo erzes am ;)

Szoval mindenkinek koszi a tanacsokat,a kutyakonyves valaszoloknak is koszi, hogy felvilagositottatok, hogy merre hany meter!!!A menhelyes konyvet meg is veszem,es akkor nezek melle meg egyeb "hasznalati es karbantartasi" konyveket :)

Koszonom a sok segitseget, meg informaciot.

Westiet nem szeretnek, mert 2 ismerosomnek is van, akikhez surun jarunk es mind a ketto meg van bolondulva.Tudom ez csak ketto, de valahogy o nem az en stilusom (attol meg nincs harag ugye? :) )

A tobbi ktyu motyot nem nagyon ismerem (fajtak) de az igazi nagy elkepzelesem az a Collie vaolt nekem is, mert iszonyat szep, ertelmes, stb...Viszont, van itt nalunk egy idosek otthona aztan van ott egy bacsi akinek van egy, es egyszer megkerdeztem tole, es o azt mondta hogy nekem nem ajanlana, mert az olyan pasztorkutya fele, es hogy o is Skociabol koltozott ide ott meg nagy mezon rohangalt a kuty, itt meg azt mondta hogy azt latja rajta hogy csak szenved, mert a bacsika max. a parkba tudja vinni ahol nagyobb ter van.Es hat nekem sincsem retem a kert mogott :(

De nekem mar mindegy csak legyen egy jofej,baratsagos eb nalunk akit szerethetunk, meg o is minket! :)

Tenyleg nagyon jok vagytok koszi mindenkinek a valaszat, mindenki nagyon hasznos volt szamomra!!!!

Jo kutyazast nektek :)

2009. jan. 3. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!