Egy eddig lakásban tartott kutyát hogyan célszerű az udvarra szoktatni?
Új helyre költözünk, ami egy kertes ház, ezen kívül az életünk is kicsit átrendeződik mert napközben senki nem lesz otthon a hét 5 napján.
Hogyan oldjuk meg hogy a kutya ellegyen az udvaron?
Mi a helyzet télen, amikor hideg van? Ilyenkor meddig bírja a kutya a lehűlt levegőt a szabadban? Vagy van erre valami más megoldás?
Persze éjszakára mindig bejön, illetve amikor otthon vagyunk.
Nekem pincserem van, kinti-benti kutya, de amikor napközben dolgozunk és nem vagyunk otthon kint van az udvaron és télen is. Hidegben öltöztetjük és van egy kényelmes meleg kuckója ahova eltud bújni. Évek óta így csináljuk és még nem volt beteg egyszer sem.
Kinti kutyaháznál fontos, hogy lehetőleg alapból fedett helyen legyen, nyitott garázsban, teraszon, huzatmentes helyen és jól béleld ki a házát meleg takaróval (amit télen sűrűn kell cserélni/váltogatni, mert nyirkossá válhat) vagy vastagon szalmát is tehetsz bele, bár a nagyobb bundásoknál jobban beleragadhat a szőrbe. Én még szereltem fel műanyagból készült "hófüggönyt" is, ami véd a széltől és jobban benntartja a kutya által termelt hőt is. Ha a kutya elviseli a ruhát magán akkor öltöztesd is fel.
De te ismered őt a legjobban, hogy mit szeret, mit nem és mit mennyire visel el.
Volt Bichon frise-m abszolút nem bírják a hideget,nincs aljszőrük! Hiába hosszú a szőrük a fedőszőr nem ad olyan meleget,meg kistestű is. Plusz ha vizes lesz, fel is fázhat! 10 órára nem lehet őket kint hagyni. Az,hogy elmész vásárolni 1-2 órát távol vagy még télen az is necces.
Ha nem is most de később ahogy idősödik lehet baj,izületi,felfázás,megfázás.
Van egy 12 havanesem régen a nagy hóban is 1,5 órát sétáltunk nem fázott,bár kabát volt rajta,mert fiatal volt,mozgott. Most meg ilynkor ősszel ha lent vagyunk egy órát már felfázik,pedig be van öltöztetve,sétálunk,de 2 éve már,hogy elkezdett öregedni egyre kevésbé bírja a hideget,érzékenyebb. Regén meg sem kottyant neki a tél. Közepes testűmmel nagy sétára megyünk télen akkor a havát nem viszem.
Kutya ajtó lenne megoldás leginkább.
Utolsó gáz,hogy a pincseredet kirakod.Kistestűek nem kintre valóak. Most még nincs baja,majd lesz. Kutyaruha is szép és jó,de ha átázik akkor meg a kutya szívja meg,hogy 10 órát a hideg vizes ruhában kell lennie.
Hasonló helyzetben inkább valakit megkérnék/fizetnék aki napközben legalább egyszer kiengedi dolgát végezni és vissza zárja a házba.
Szoktassátok akkor pelenkára, amúgy a szobakennel sem hülyeség, a lepontozók nem tudom, mire gondoltak, de biztos, hogy nem ismerik a helyes használatát. Ilyet is vehettek ajtókhoz, ahova nem akarjátok, hogy mászkáljon:
Egy ismerősöméknek gyepiről örökbe fogadott bichon jellegű kutyával ilyenjük van, és teljesen jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!