Te egyaltalan nem akarod mar bent tartani a kutyat, innen fuj a szel szerintem. Hamarabb tennel kutyaajtot a futetlen mellekepuletre, nem is ertem.
De en meg inkabb pelenkat tennek le neki, ha sehogy mashogy nem tudom megoldani, inkabb, minthogy kizarjam szerencsetlent.
Ajandekozzatok akkor el, vannak fajtak, amiket lehet kint tartani, de a ti kutyatok pont nem ez.
2023. nov. 10. 10:43
12/28 anonim válasza:
Egyszerűen nem értem, hogy ha egyszer eddig is lakáskutya volt, miért nem oldható meg, hogy továbbra is bent legyen, akár kutyaajtó felszerelésével. Ha nem akartok kutyaajtót, akkor még a napközi/panzió is jobb megoldás, mint ha kiteszed fűtetlenbe, pont most a hidegekben. Egy kistestű kutyát sokan még munkahelyre is bevisznek, ha állatbarát a munkahelyük, szóval sok lehetőség van. Ha amiatt aggódsz, hogy mennyit bír ki a dolga végzése nélkül, gondold át, hogy pl. éjszaka mennyit bír ki vs. kiteszed a hidegbe és felfázik, vagy más, komolyabb eü. baja lesz, akkor mennyit fog kibírni. Ilyen kistestű, tipikusan szobakutya nem való az udvarba, pláne télen nem.
2023. nov. 10. 11:05
13/28 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, kicsit átalakul az életünk. Eddig volt aki napközben is levigye, minden nap. Mostantól csak ketten leszünk, de mindketten dolgozunk.
#11: "Te egyaltalan nem akarod mar bent tartani a kutyat, innen fuj a szel szerintem." - Nem, nem innen fúj a szél. Azért tettem fel a kérdést hogy megfelelő ötleteket kapjak a megoldásra. A kutyaajtó jó ötlet, a pelenka is. Azt persze nem akarom hogy összesarazza a bútorokat, ezért lehet inkább benthagyjuk pelussal. Eddig ez tűnik a legésszerűbb megoldásnak.
2023. nov. 10. 11:17
14/28 anonim válasza:
Társasági kutya nem kinti kutya, kistestű főleg nem. Vagy tartsd bent, ahogy eddig, vagy keress neki egy normális gazdát.
2023. nov. 10. 11:18
15/28 anonim válasza:
"Eddig volt aki napközben is levigye, minden nap. Mostantól csak ketten leszünk, de mindketten dolgozunk."
És? Egy szobatiszta kutyának ez nem probléma.
2023. nov. 10. 11:19
16/28 anonim válasza:
Még ha ki is bírná, nagyon gyorsan kifigyelik, és ellopják. Divatos, népszerű fajta, kicsi, könnyen mozdítható.
2023. nov. 10. 11:21
17/28 anonim válasza:
Sehogy. Vagy oldd meg, hogy bent legyen (ne fűtetlen épületben) ezután is, vagy keress a környéken, a munkahelyetek közelében, vagy az otthon és munkahely közötti útvonalon kutyanapközit.
2023. nov. 10. 11:33
18/28 anonim válasza:
Vehettek szobakennelt is (vannak egész nagyok, amiben komplett lakosztályt tudtok kialakítani neki), vagy elkeríthettek a házban olyan részt, ahol nem okozhat problémát, a többi helyiséget zárjátok kulccsal, vagy kerítsétek el ráccsal.
2023. nov. 10. 11:38
19/28 A kérdező kommentje:
Nincs gond lakáson belül: szobatiszta, nem rágcsál össze semmit, teljesen rendben van. Inkább az hogy ne piszkítson be mert túl sokáig van egyedül. De a pelenka erre jó megoldás.
2023. nov. 10. 11:48
20/28 anonim válasza:
Ilyen kistestű kutyát ki se engednék csak úgy felügyelet nélkül, nem neki való, tipikus benti kutya. Kutyapelenka teljesen működőképes ötlet, ha nem bír ki ennyi időt egyhuzamban, de amúgy nekem egy ismerősem a foxiját alomra szoktatta, mint egy macskát. Persze a kutya azért ha tehette, inkább lent intézte el a dolgait, de ha nem értek haza időben a gazdiék, akkor simán használta az almot. Persze nem minden kutya fogékony erre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!