Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig bír egy 3 hetes kiskuty...

Meddig bír egy 3 hetes kiskutya anyatej nélkül? (Border Collie)

Figyelt kérdés

Született 3 hete egy kiskutyánk (első alom) de sajnos az anyukája nem viseli túlzottan jól a gondját. Etetni eteti, figyel rá, de mivel most kezd igen csak megelevenedni a pici, úgy tűnik nincs hozzá türelme az anyjának. Ezen a héten már két alkalommal bántotta. Ma este volt a harmadik eset, es úgy döntöttem behozom a lakásba, hogy velem legyen az éjjel.

Sajnos mivel késő este történt a baleset, így nem tudtam neki sehonnan sem olyan tejet/tápot intézni amit megtudna enni.

Valaki tudja hogy mennyi időt bír ez a három hetes csöppség tej nélkül?

(Nem találtam a neten semmi hasznosat sajnos)

Előre is köszönöm!

2023. nov. 3. 22:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Jól értem, hogy kinti kutyaként tartasz egy border colliet?
2023. nov. 4. 18:59
 12/19 anonim válasza:
31%

Ha egy gazdi szereti a kutyajat es probal rola gondoskodni mint pl a kerdezö mi a f*szert nem lehet megprobalni segiteni neki nem pedig egyböl allatkinzonak titulalni.

Aki szaporitonak nevez valakit aki beviszi az egy darab kiskutyat mert felti annak javaslom mennyen el egy szaporito telepre es tegye rendbe a fejeben az allatkinzas fogalmat.

2023. nov. 4. 22:38
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Én meg javaslom a mennyent-t úgy írni, hogy menjen…
2023. nov. 4. 23:47
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Ha szeretné a kutyáját, már rég ivartalaníttatta volna, meg nem az udvaron tartana olyan fajtát, ami a gazdája mellett akar lenni.
2023. nov. 5. 08:44
 15/19 anonim válasza:
19%

Border collie pásztor kutya, úgyhogy a benti lakásba még jobban el lenne, mint az udvaron ahol tud is mozogni... ugye 14? Ha az iróniát nem értenéd ez a kutyafajta nagyon igényli a mozgást.

Baromságokat azért nem kellene írni csak azért, hogy a másikba belköss és ez a többi értelmileg elmaradott egyénre is vonatkozik..

2023. nov. 5. 09:00
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

A border collie juhászkutya, nem pásztorkutya. Űgyhogy baromsagokat azért nem kellene írni.

Pláne nem fog a kertben magától mozogni. Főleg első sorban nem mozgás, hanem szellemi és ösztönszintű fárasztás kell. És rohadtul nem kinti kutya, nem is ad el egyetlen normális tenyésztő sem kinti tartásra bordert. (Nem is élt soha kint ez a fajta.)

Szóval baromsagokat azért nem kellene írni.

2023. nov. 5. 09:37
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

Jó, hát ha 5 évesen még ivaros, az biztos, hogy nem fajtatiszta border. Sajnos népszerűsége miatt sok a szaporító is, akik nem nézik, hova kerül a kutya.

A border collie terelő, barátságos, matricakutya, nem kinti tartásra találták ki, figyeli a gazdája minden szavát, mozdulatát, kombinált foglalkozás kell neki, fizikai és szellemi fárasztás egyaránt, a terelés mellesleg pont ilyen munka, nem kizárólag mozgás. Nézz meg egy videót, hogyan terel egy dolgozó border. Nekem csak fajtajellegű keverékem van a fajtamentéstől, itt fekszik mellettem a kanapén éppen, kint szakad az eső, mikor meglátta, visszafordult, hogy ő nem megy ki. Egy pisire azért kitessékeltem, hogy ne tartogassa, mert egész napra esőt mondanak, de ha rajta múlna, inkább tartogatná. Tanulni ő is szeret, feladatokat megoldani, kirandulni, futni velem, de magát nem mozgatná le egyedül, ha futtatóba megyünk, akkor is csak tesz egy kört szimatolni, pisilni, kakilni, aztán jön hozzám, hogy akkor csináljunk valamit együtt.

2023. nov. 5. 10:19
 18/19 anonim ***** válasza:
82%
A kutyának a gazdája mellett van a helye, ez így van ősidők óta, akit zavar a szőr, az ne tartson kutyát, nem kötelező.
2023. nov. 5. 11:39
 19/19 anonim válasza:
22%
Irónia akart lenni :D
2023. nov. 5. 12:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!