Bernipásztor kiskutya meddig csípked?
Nem rég vettünk egy bernipásztor kiskutyát, jelenleg 11 hetes. Amikor bedurvul, harapdálja a nadrágunk szárát, ezáltal a lábunkba is belekap, tiszta kék zöld foltos a lábam már. Tanítgatom delutan is, este is kajával, reggeltől nem vagyunk itthon du. 3ig,addig nyilván nincs foglalkozva vele. Az lenne a kérdésem, mit tudnék ezzel kezdeni, hogyan tudnám leszoktatni őt erről a harapós viselkedésről?
Olvastam, hogy a terelő kutyák amúgy is nehezebben szoknak le erről a csipkelődésről... De ha játszunk is vele egy idő után nem a labda/ mas jatek erdekli, hanem a lábunkra jön és támadja, cibálja a nadrágunkat...
Amíg hagyod neki.
A berni pásztor nem terelő kutya. Csak a magyar neve pásztor, amúgy bernese mountain dog.
Próbáljuk folyamatosan leszoktatni erről, mindig játékkal akarom elterelni a figyelmét, de mégis inkább a nadrág harapása érdekesebb neki, hiába "nyomom a szájába" a labdát vagy a kötelet amit húzgálni tudok vele, az nem érdekli csak pár mp-ig....
Még csak a héten fogja kapni a 3. oltását :( Kutyasuliba amint lehet, viszem is, előző kutyáimat is mindig vittem, de velük nem volt ilyen gond kiskutya korban, hogy ennyire harapdálna minket... Az "orrára koppintás" sem hatásos, csak mégjobban behergeli magát.
Esetleg ha elkezdi ezt a viselkedést, akkor otthagyni, és bemenni a lakásba?
Vagy olvastam még, hogy sikítsunk fel, mint mikor egy másik kiskutyát is megharap játékból, ezt is kipróbáltam már, első pár alkalommal abbahagyta, de aztán megint semmi....
Tehát harap, amire te jutalmul a szájába nyomod a játékot. Ha jól reagál a behívásra, majd arra is a szájába adod a játékot.
Pontosan mi a célod? Hogy még durvábban harapjon? Mert akkor jó úton jársz. Ha ennyire nem értesz a kutyához, a működéséhez, a neveléshez, már a kutyaiskola előtt elkezdhetnél utána olvasni.
Pontosan ezért raktam idézőjelbe h a "szájába nyomom" a játékot, mert nem szó szerint értettem, hanem próbálok vele eleinte játszani a játékaival, de mégis inkább a nadrág érdekli, mint a játék. És igen, utánaolvastam, ahol pontosan ezt írtak, hogy ne folyton az legyen h állandóan "NEM, NEM SZABAD", ezt hallja a kutya, hanem olyan alternativat talaljunk amit szabad neki, tehat pontosan ezert adom a jatekot neki h azzal jatszon, azt harapdalhatja, es nem pedig a nadragunkat.
Masreszt ezert kertem tanacsot, de te sem tanacsot adsz, hanem csak okoskodsz. :)
Elég nagy baj, ha játékkal nem jutalmazol. De az is, ha a rossz viselkedéseket kezded el játékkal jutalmazni.
Állítsd le a nem kívánt viselkedést és AZTÁN add neki a játékot jutalmul, hogy már nem akar téged harapni. Nem annyira bonyolult. De ne csak tiltogasd, hanem állítsd le teljesen.
Az utolsónak köszönöm a választ! 😊
Igen, őt inkább a kajával lehet motiválni, mint a játékkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!