Mi alapján válasszak majd tenyészállatot?
Ne haragudj meg, nem akarlak bántani, de te sehogy ne válassz. Nagyon kezdő vagy és ez nem olyan dolog, amit így meg lehet tanulni.. Keress egy megbízható TENYÉSZTŐT és mond meg neki, hogy kiállításra szeretnél járni, esetleg tenyészteni is. Aztán fogadd el az ajánlatát. Hosszú évek tapasztalata, és nagyon sok alom felnevelése kell ahhoz, hogy egy kölyökről lássa valaki, hogy VÁRHATÓAN mi lesz belőle... Mert a genetika okozhat meglepetéseket is... Egy spitz tenyésztő írta a honlapján, a gyakran ismételt kérdések között, de ide is érvényes:
"Személyesen választom ki a kiállítási minőségű kiskutyámat.
Ha Ön több almot nevelt fel, mint én, természetesen. Egy kiskutya kiválasztás valóban nem kis feladat, de a kisspitz nem nagy alomszámú fajta 1-3 kölyök az átlag, igazán nincs is miből választani. Mivel számtalan kiskutyát láttam már felnőni, higgye el, hogy én látom mi várható."
Ha értenél hozzá nem itt kérdeznéd..x'DD
A komoly kutyázás nagyon nem itt kezdődik...elmagyaráznám neked,de úgysem értenéd meg...Az ilyenek sosem értik meg..
Kedves Kérdező!
Igaz, nem tudok semmi olyat mondani a tenyésztésről, ami érdembeli lehetne, vagy használható, csak azért írok, mert megláttam a kérdést és ismét felidegesítettem magam azon, hogy MI AZ ISTENNEK ÍR VÁLASZT EGY KÉRDÉSHEZ OLYAN EMBER, AKI NEM KÉPES FELFOGNI, HOGY NEM A VÉLEMÉNYÉRE VAN SZÜKSÉG, HANEM ARRA, HOGYHA TUD MEGVÁLASZOLJA AZT A NYOMORULT KÉRDÉST!! Miért kell mindenkit leoltani, okoskodni állandóan, miért nem lehet egyszerűen válaszolni, ha meg nem tudsz, akkor meg ne is írj... Hihetetlen. Ez az egész tenyésztő-szaporító mizéria. Nekem is van kutyám, tenyésztőtől nem 40 ezerért, törzs könyvvel, mégsem nézem le azt az embert, aki tenyészteni szeretne. Szerintetek a mostani "nagymenő" tenyésztők hogy kezdték? Úgy születtek, hogy zsigerből tudták, hogy hogy kell kutyát tenyészteni? Miért ne foghatna bele a tenyésztésbe a kérdező, ha lelkiismeretesen csinálná és érti a dolgát? Nem értem, miért olyan jó dolog reflexből leosztani mindenkit, aki olyan kérdést tesz fel, ami kutyatenyésztéssel kapcsolatos..De bocsánat, biztos mindenki, aki ellenzi a kérdező tevékenységét (amit még nem is végez) rettentően ért a kutyákhoz, tisztában van mindennel és megismerte a kérdezőt annyira ebből a pár mondatból, hogy következtetést tudjon levonni...Na, hát én ennyit szerettem volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!