Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Reaktív kutya gazdák, hogy...

Reaktív kutya gazdák, hogy gyűjtötök erőt nap mint nap tovább csinálni és nem feladni?

Figyelt kérdés

Sosem válnék meg a kutyámtól mert nagyon sok mindent tanított nekem és hihetetlen szeretem, ahogy ő is.

Sokat javult a helyzet az idő múlásával, de még mindig reaktív más kutyákra. És amikor van egy pár jobb napunk, akkor mindig jön egy rosszabb, amin egyre nehezebb túl tennem magam. Nagyon zavar, mert mindent megteszek a javulás érdekében, trainerhez jártunk, (jelenleg éppen újat keresek) és tényleg nagyon sok helyről informálódok, mindig van nálam jutalomfalat, szóval ha éppen nem reagál, akkor hihetetlen megdicsérem és próbálom mindig rávezetni a jó viselkedési formára, utat mutatni és éreztetni mi az amit elvárok és ahogy le kell reagálni az adott szituációkat. Januárban lesz 3 éves és félek, ha nem mutat mostmár drasztikus változást, akkor nem is fog megváltozni ez a helyzet, és akkor nagyon kellemetlen lesz az élet vele.

2023. okt. 9. 11:48
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
#20 nem tudom miért lettél lepontozva, de szerintem hasznos a válaszod és köszi, megnézem az oktatót akit kiemeltél. Hasonló a szitu, egy kis falu szerű helyen élek külföldön, ahol mindenki ismer mindenkit, pont a mai nap labdáztunk egy parkban a kutyámmal, amikor a semmiből a mi “ősellenségünk” megjelent 200km/h sebességgel, alapból frusztráló a szituáció, amikor egy reaktív kutyát nem lehet behívni és ennek ellenére teljesen póráz nélkül sétáltatják, nem hogy a kutyán, még a gazdánál se volt póráz. Behívtam a saját kutyám, de sajnos követte a másik is és gondolhatod ilyenkor mekkora ugatás bunyó van, valamint mennyire frusztráló szerencsétlen kutyámnak, hogy behívtam a “safe place”-be és követik, nem hagynak békén, értelmes gazda nem nagyon tudott se angolul se németül ezért nem sikerült szót értenünk egyáltalán, csak ordibált a kutyájával és végül elkapta a grabancét, de az ideg amit ezzel okozott nekünk, valamint egy újabb törést a trainingünkbe azt nem nagyon tudja kiváltani evy bocsánattal. Sajnos ezek a szituációk miatt érzem azt, hogy egy lépést teszünk előre és kettőt hátra.
2023. okt. 10. 12:32
 22/23 anonim ***** válasza:
96%
Rúgd fel a kutyát. Sajnos idióták ellen csak ez vált be, ha látják, hogy bizony Buksika meg fogja szívni. Addig általában semmi reakció részükről... enyémet 2 kutya támadta meg (nem emiatt lett reaktív), egyik pont egy másik reaktív kutya volt, aki láthatóan utál minket, minden egyes alkalommal őrjöng, de hát nem elengedi pórázról a kereszteződésben? Ahol még véletlenül se látod, ha jön valaki? Nekünk támadt természetesen, én lábbal megküldtem rendesen. Azóta nem láttam póráz nélkül :D
2023. okt. 10. 15:23
 23/23 anonim ***** válasza:
96%
Ma reggel, még félálomban, eső után, minden vizes, a kutyám amúgy is utálja az esőt, épp szimatol, nézem, merre tudunk menni, minden irányból kutya a járdán, akkor fel a fűre, ott ellesz a fa alatt, úgyis sok a szag, aztán megvárjuk, míg szabad az út valamerre. Na, az egyik odaér a járdán a közelünkbe, a kutyám feszülten figyel, a másik hevesen megindul felénk. Azonos méretűek. Az enyém bizalmatlan, merev testtartás, a másik gazdi jön a kutyával hozzánk, szimatoljanak össze. A másik irányba nem tudtam elfordulni, mert ott még volt egy másik, két tacskóval flexin, akiket nem tud kontrollálni, mindig elkerülöm. Oké, jön a kis izgága szőrmók, odaszimatol, az enyém még mindig feszült, nem lazul, ismerem annyira, hogy pár pillanat és odamordul a másiknak, gyorsan kihúzom a szituból és fölé guggolok, erre kap észbe a másik gazdi, hogy "nem szereti?", és mentek tovább. Ez kb 2 perc alatt játszódott le. De ha esetleg előre kérdez, és nem egyből jön oda, csak mert az is kutya, annak jobban örültem volna. Nem lett baj, de ha nem lépek, lehetett volna, és nem mindig kezelem így én sem, mert van, amikor az én kutyám részéről is mehet a haverkodás, ezt látom rajta. De esős időben amúgy is nyűgösebb, idegen, túl izgága kutyákkal tartózkodóbb, egyébként meg reggel munka előtt én sem szeretem bandázással húzni az időt.
2023. okt. 10. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!