Lift nélküli társasház 4. emeletére hogyan vinnétek fel (nap mint nap) egy nagytestű kutyát?
Úgy, hogy felsétálok vele.
Vagy ez nem opció?
Nincs lába vagy hogyhogy nem megy fel magától?
Amúgy meg beraknám 1 nagy dobozba, feladnám a postán a saját cimemre és a postás meg felhozná a negyedikre.
Sajnos erre nemigen van más megoldás, ha nem bírod cipelni, lépcsőznie kell.
Viszont, hogy enyhítsd a káros hatásokat, feltétlenül tarts cápaporc-zöldkagyló-kollagén (opcionális, hogy melyiket választod) kúrákat, és különösen ügyelj a testsúlyára is.
Kapjon jó tápot, hogy bírja a vázrendszere és a porcai a terhelést -bár ez ugye alap.
Úgy,hogy nem vállalnék nagytestűt lift nélküli társasházba,főleg ha a 4. lakok.
Kutya előtt kell tájékozódni ezekről a dolgokról.
Nyilván sétálnia kell,de hosszú távon könnyen lehet diszpláziás,mert a nagytestűek érzékenyek a lépcsőzésre.Arról nem beszélek ha beteg akkor hogy fogod megoldani?
Nekem kistestűim vannak. 4.en lakunk. Egy kutyámnak mikor műtve lett a lába 3 hónapig nem lépcsőzhetett,tehát le fel kellett vinnem. Ami egy 5 kg-os kutyánál oké. De egy 40-50 kg-os kutyánál ez szinte kivitelezhetetlen, max ha van állandó segítséged.
Másikat ivartalanítottuk és 4-5 napig őt is le fel cipeltem,mert húzódottak a varratok neki és 2 lépcsőfoknál többet nem ment,fájt neki. Így a cipelés mellett döntöttem.
Vagy eleve olyan beteg,hogy nem bír menni se,csak le kell vinni a kocsihoz meg utána fel.
Nekem is van egy szerelem fajtám ami közel 50 kg.
De míg 4.-en lakok,addig nem lesz ilyen kutyám. Max 4 hónapos koráig bírnám el ölben,utána már felejtős.
Ha nagytestűt tervezel akkor szerintem inkább felejtsd el. Öreg korára meg pláne nehéz lenne.
Az egyik kutyám 16,5 éves bírna lépcsőzni,de akkor begyulladna a gerince és a lábai. 3 éve már ölbe viszem le fel. Orvos javaslatára. Mióta nem lépcsőzik nincsenek izületi gyulladásai.
Sehogy.
Nem valí sem kistestű, sem nagytestű kutyának a napi 4xle, 4xfel való lépcsőzés...
Itt sokan írják, hogy lépcsőzzön fel, de ne!!!! Diszplázia, Patella, csípő problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!