Pomerániai törpespicc etetése?
Ki mivel eteti a pomerániai kölyök kutyáját? (3hónapos)
Mi amikor elhoztuk a tenyésztőtöl kaptunk tápot(Josera)amin nevelkedett, én pedig elkezdtem neki itthon adni pici husit is, amit nem szabadott volna, bélgyulladása lett neki, hányt és ment a hasa,fel volt fúvodva elvittük dokihoz kapott 3 injekciót és 24 óra koplaltatás, mondta a doki adjunk neki főtt csirkemellet bulgurral, ezt így is tettük, reggel és délben ezt kapta pici adagot, délután pedig tápot. Erre másfél hét eltelt , reggelente savasat hányt, és lágy volt a széklete.. vissza vittük dokihoz kapott 2 injekciót ismét, felvolt kicsit fúvódva, és mondta a doki ne adjunk neki csirkemellet csak tápot, most csak tápot kap mégis lágy a széklete, illetve marhagége rágókát adtunk neki itthon , mondta a doki most azt se adjunk ( láttam a dokin így hogy másodjára mentünk vele,elég bizonytalanul mondta a dolgokat)…
Mondtam a dokinak tudna e valamilyen jutalomfalatot ajánlani a gége helyett, de nem tudott semmit mondani…(mondom szuper…) Azt mondta ha így sem jön rendbe akkor tápot kell váltani…
Esetleg valami jó tanács?
Senki?
Akkor ajánlanék egy dietetikusi konzultációt.
1. Nem az a baj, hogy nyersezni akarsz a kutyával, hanem hogy szarul csinálod. Kezdve azzal, hogy minden marha tudja, hogy nyerset és tápot nem keverünk.
2. Milyen táp? Mert mindent írtál, csak azt nem.
3. Szőrszálhasogatás, de:
"marhagége rágókát"
vs.
"valamilyen jutalomfalatot ajánlani a gége helyett"
A rágóka az egy nagyobbacska cucc, amivel a kutya a rágási igényét éli meg.
A jutalomfalat apró-pici, jól csúszó, finom FALAT, amivel a kutya viselkedését jutalmazod sűrű dicséretek mellett. Ha túl nagy juti, azt is elfelejti miért kapta, mire megrágja :)
Amíg nem jön helyre a pocakja, addig nyugodtan használjátok a saját kajáját jutalomfalatnak. A rágóka nem baj, ha addig kimarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!