Angol masztiff és Pomerániai Törpespicc?
Mindkettőt tenyésztőtől vennénk a párommal.
Elég nagy kertes házunk van így elférnének.
Ezek a körülmények megfelelnének nekik?
Reggel fél órás séta
Utána kb.8 órát vagyunk távol, addig ameddig kicsik az anyósom szoktatná szobatisztaságra (2-3 óránként pisi szünet). Miután hazaértünk munkából 1 órás séta, játék a kertben illetve tanítás az alap dolgokra (ül, marad, hozd vissza ilyenek).
Este is fél órás séta lenne.
Benti kutyák lennének egyébként.
Havonta járnánk kozmetikushoz körmöt vágatni, fürdetni illetve a pominak a szőrét vágatni.
A felszerelések közül ezeket gondoltam hogy kellenek: fekhely, etető-itató tál, nyakörv, hám és póráz, fésűk kefék, fogmosáshoz dolgok, kutyapiszok zacskó, féreghajtó, bolha kullancs elleni szerek, táp (brit care és brit fresh) és játékok.
Esetleg akinek a valamelyk fajtával van tapasztalata annak megköszönöm ha leírja a tapasztalatait.
Olyan érzésem van, hogy először lesz kutyátok, miért rögtön 2-vel kezdtek, és miért két teljesen más habitusú kutyával?
Készüljetek rá, hogy pár hétig nem sok alvás lesz, plusz pakoljatok el mindent, két kölyök nagyokat fog játszani, és mindent megrágnak ami az útjukba kerül.
Amíg nincs meg minden oltás, addig nem ajánlott sétáltatni őket, de ezt gondolom a tenyésztők is elmondják.
Volt már kutyánk, igaz gyerekkorunkba keverékek.
Tudjuk hogy nagyfeladat az sem biztos hogy bevállaljuk mind2, lehet csak a Masztiffot, ti mit gondoltok?
Én is kezdő gazdi vagyok, vagyis mostmár azért eléggé belejöttem, de őszintén mikor februárban befogadtam egy kölyök kutyát nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Szerintem ha tényleg felelősen szeretnétek nevelni a kutyust akkor első körben mindenképp csak egyet válasszatok, keressetek egy jó kutyasulit és 1-2 év múlva mikor az első kutyus már meg van nevelve, akkor jöhet a második kutya.
Két kölyök kutyát külön-külön kell tanítani, és az biztos, hogy egymást fogják belerángatni a rosszaságokba, ha tényleg mindenképp két kutyát szeretnétek egyszerre, akiket meg is akartok nevelni akkor készüljetek fel, hogy 1 évig konkrétan minden időtöket és energiátokat el fogják venni.
Ezenkívül szerintem ami nagyon fontos, hogy ahogy meg vannak az oltások vigyétek futtatóba kutyák közé, hogy jól szocializált legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!