Patkánymérget ettek a kutyáink, mit lehet még csinálni?
Mai nap délután tűnt fel, hogy a kutyák egy bontatlan patkánymérget szereztek a garázsból. Széttépték a dobozt, de csak egy kis zacskót szedték szét, annak a is megmaradt a nagy része. Kb 20 percig lehetett náluk a méreg, amíg feltűnt. Utána egyből meg lettek hánytatva. Egyik egy fiatal németjuhász, másik idős, kb. 20 kilos keverék. Mivel szombat van, kisvárosban lakunk, nincs ügyeletes állatorvos, 150 km-re van ügyelet.
Elvigyük őket, vagy hétfőig van idő a saját orvosunkhoz? Vagy egyeltalán ilyen esetben kell vinni őket?
Te vagy Uborcraft?
Szerintem troll vagy de ha komoly a kérdés, akkor csak gratulálni tudok. Néhány embernek egyszerűen nem való állattartás. Ez olyan kérdés mintha téged megmérgeznének és megkérdeznéd hogy muszáj e orvoshoz menni.
AZONNAL vigyed ügyeletre, ki kell mosni a gyomrukat.
Mi az hogy hát jaj szombat van meg 150 lm-re van az ügyelet?
Mi az hogy el kell e vinni egyáltalán orvoshoz? Milyen kérdés ez?
A mérgezett állatokkal úgyse kell sokat várni,szinte azonnal kezelik.
Az alatt az idő alatt amíg megírtad a kérdésedet már legalább 10 km közelebb lennél az állatorvoshoz.
Szerinted mit jelent a méreg szó?
Ha te ettél volna belőle akkor sem orvoshoz mész hanem itt kérdezősködsz mit kellene tenned?
Indulj el az orvoshoz azonnal ha még otthon várnád a válaszokat.
Sikerült elérnem az egyik városi dokit, ő azt mondta nem kell ugyelet, mivel ha ettek is belőle, az biztos, hogy kis mennyiség volt, így, hogy gyorsan hánytak felszívódás előtt kiment, de legyenek szemmel tartva 1-2 napig és ha gond van, ő akár éjszaka is kijön.
A fröcsögő nyálas állatvédőknek szeretném még hozzátenni, hogy habár azért igazuk van legtöbb esetben, a háttérinfok nélkül szerintem nem kéne így neki esni az embernek, az én esetemben pl, nekem nincs jogsim, apámnak van, de ő a tipikus "nálunk falun ez meg az volt a kutyával, nem lett baja" ember, így egyedül, az ő szemében okoskodo hulyerekkent nem tudtam mit kezdeni hirtelen, ezért fordultam az oldalhoz. De köszi az itelkezest (meg azért az tiszteletre méltó hogy így aggodtok masok kutyaiert is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!