Hol lehet eladni egy kutyát?
A nagymamám, aki egyedül él, egy hete vett egy gyönyörű kutyakölyköt minden ismeret nélkül. Kaukázusi juhászkutya. Aki először meglátta, megmutatta neki a youtube videót, ami arról szól, miért ne válassza valaki ezt a fajtát.
Sikerült belátnia szerencsére, hogy sosem boldogulna vele (már most azt csinál a kiskutya, amit ő akar). A megoldást mindenki abban látja, hogy én majd felteszem az internetre eladni, hogy jó gazdához kerüljön.
Csakhogy nekem gőzöm sincs a kutyákról, nem véletlen nincs még nekem sem. Annyit tudok róla, hogy tenyésztőtől van, van törzskönyve is. De fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Nézegettem persze kutyás oldalakat, ahol vannak fent eladó kiskutyák, de azért örülnék valami jó tanácsnak, mert mégiscsak egy élőlényről van szó.
A hármas hülyeséget írt, ne tedd fel! Ha ilyen helyre teszed fel, szaporítóhoz is kerülhet, ezt nem akarod!
A tenyésztőt keresd fel ilyen esetben, vele beszélj elsősorban!
Persze, a tapasztalatlan 70+-os nagy több százezerért biztos tenyésztős kutyát vesz... Egy tenyésztő sem adna neki kutyát, szálljatok már le a földre.
Próbálj meg fajtamentést keresni (hirtelen a kaukázusi juhászkutya HUN-t találtam), kérd meg, hogy segítsenek a gazdikeresésben, hogy normális embert válasszatok.
A nagymamám még nem 70+ -os, és valóban sokat fizetett a kutyáért. Hogy tenyésztő-e valóban, nekem is vannak kétségeim, de nem értek hozzá, nem tudom, a tenyésztő kiszűri-e az alkalmatlan vevőket. Állítása szerint tenyésztőtől vette.
Köszi a segítséget, akkor megkérem, hogy hívja fel, és próbálja vele rendezni a kutya sorsát. Gondolom, ha ez nem működik, akkor valóban nem igazi tenyésztő az illető, akkor megpróbálom az ajánlott helyeken. Végső soron nekem egyre megy, kitől vette.
Ha van törzskönyve, oltási könyvje, chipje, akkor tenyésztőtől van.
Ha bármelyik hiányzik - általában a törzskönyv és a chip, utóbbi nélkül nem is cserélhetne a kutya gazdát -, akkor szaporító, és a fajtamentést kell hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!