Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4-5 kilós kutya mellé maximum...

4-5 kilós kutya mellé maximum hány kilós kutya való? Ami véletlenül sem okoz neki sérülést, ha rálép, meglöki stb.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy nagytestű kutya sem bántaná, de elég egy rossz mozdulat és a kiskutyának törést okozhat. Mi olyan max 15-18 kilós kutyára gondoltunk, hogy az még belefér és nem lesz baja tőle, ha netán véletlenül úgy alakul sem. Mit gondoltok?
2023. szept. 15. 14:12
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha súly szerint nehéz elképzelni, akkor pl beagle, puli, mudi, uszkár méret
2023. szept. 15. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
15 kg-t mondanék maximumnak, de igazából már egy 10 kg-sal sem tud vadulva játszani. Nekem egy 3 és egy 4,5 kg-s kutyám van, na ők pont egy súlycsoport, nem kell félni, hogy sérülés lesz.
2023. szept. 15. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Az aktivitást is nézd. Például egy Collie a termete ellenére pehelysúlyú 🤷🏼‍♀️
2023. szept. 15. 19:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt is nézzétek, hogy hasonló habitusúak legyenek mozgásban, játékstílusban, és a nagyobb ne legyen hajlamos tankként játszani. Az én 9 kg-os keverékemnek egy golden retriever az egyik legjobb haverja, egyforma a mozgásuk, nem tartok tőle, hogy gond lenne, igaz, a goldi is úgy van nevelve, hogy nagyon finoman bánik a kisebbekkel.
2023. szept. 16. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
15%

A szocializaciotol (megtsnitod ,mit lehet csinalnia egy kiskutyaval)nem fog rataposni meg raesni a nagyobb kutya,nem a meret fuggvenye….

Ugyanigy amelyik kutyat a sotet tulajdonosa mem tanitotta meg,h ne szslafjon neki embereknek,az jateknal fel fogja lokni az embereket.

2023. szept. 17. 10:21
 6/6 anonim ***** válasza:
21%

Egy 10 kgos kutya is neki tud úgy rohanni,hogy kellemetlen a kicsinek, igazából a nagyobbat kell megtanítani a finomabb játékra,viselkedésre.

Nekem 6 kgos meg 23 kgos kutya van együtt, a 6 kgos már 12 éves, eleinte míg kicsi volt a fiatal játszottak együtt,de már mikor 10-12 kg körül volt a fiatal akkor letarolta futás közben. Szóval már rég nem jatszanak együtt,de érdekes mód más kistestűvel meg tud finoman játszani a 23kgosom van egy 2,5 kgos yorki haverja akivel tök jól el van nyilván tudja vele nincs vadulás :D meg le is fekszik neki,meg kergeteti magát :DDD vicces látvány,hogy a kis yorki kergeti a 23 kgos kutyát.

2023. szept. 18. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!