Van olyan dolog, amire kimondottan odafigyelsz a kutyáidnál? Amit mások nem értenek, túlzásnak tartanak?
Én a kutyáim fogaira nagyon odafigyelek, majdnem mindennap mosom a fogukat, emiatt sokan furán néznek, hogy "Te komolyan minden este megmosod a kutyák fogát?" Igen, ha nem is minden este, de 2 naponta igen.
Előző kutyámnál rengeteget költöttem fogászatra (többszöri fogkőleszedés, foghúzás, tályog kezelése), ami mindig altatással járt, így ezt baromira szeretném megelőzni. Neki nem mostam a fogát sajnos, mert csak kamasz voltam akkoriban és első kutyám volt, de nagyon fontosnak tartom mostmár. Főleg olyan kutyák esetében, akik tápot és konzervet esznek, a nyers étrenden élők talán jobb helyzetben vannak.
Setaltatom naponta, pedig van kertunk.
Igen, ez jobb helyeken alap, de az en ismerosi koromben sajnos nem. Csak azok setaltatjak a kutyust, akik lakasban laknak.
Eleg draga etrendkiegeszitoket kapnak (majvedo, izuletvedo, meregtelenito, lazacolaj, kokuszolaj, probiotikumok, immunerositok, dmg) evszaktol fuggoen, kuraszeruen. Havi 10-20 ezer, mikor hogy szerzem be. Jutalomfalatbol is csak gabona- szinezek- tartositoszer mentest veszek. Mindennek kulon polc van, 2 szekreny a kutyas cuccoke. 😂Fogat nem mosok nekik, de van heti 2-3 ragcsa nap (marhaful vagy preselt marhabor), illetve imadjak a kavefa ragobotot, igy a 6 evesnek sincs fogköve.
Szerintem ez sokaknak tulzas lehet, de legalabb ritkan latjuk az allatorvost.
Mindenre odafigyelek, a táplálásra, az étrend kiegészítőkre, a rendszeres fésülésre, arra, hogy mindig időben levigyem pisilni, a séták időtartamára, a havi élősködő ellenes kezelésre.
Ez önmagában sokak szerint fura, hogy ennyire túl gondoskodom, de ami kifejezetten legtöbben néznek furán, az az, hogy minden étkezés után elmosom a tálját🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!