Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya szerintetek is jobb...

A kutya szerintetek is jobb háziállat mint a macska?

Figyelt kérdés

A macska elvileg okosabb mint a kutya. Mégis alig lehet idomítani. Egy patkányt könnyebb idomítani, ahogy ezt laborkísérletekben sokszor meg is teszik. Agresszivitás szerint egy görény megbízhatóbb, mint egy macska. Mert a macska hiába háziállat régóta, olyan vad hogy ha olyan a kedve megkarmolja a gazdáját. macskához mindig alig mertem hozzányúlni, és mondta is a gazdája, hogy ne nagyon simogassam, ha nem akarja. Ez nem egy macskánál volt. A kutyák meg maguktól jöttek oda, hogy simogassam meg őket. Egy kutyára rá lehet bízni egy embert, akár beteget, vagy bármilyen állatot.

Egy macska a sérült társát lelökné a polcról, csak egy hirtelen jött ötlet miatt. Ahogy sok youtube videóban is van.

A kuyta a gazdáját a gazdája személye miatt szereti. A macska csak érdekből, és ha van jobb eszköz, inkább a szekrény lábához dörgöli magát, mert csak addig kell a gazdája, amíg nincs jobb eszköz a céljaira. Akár a kajához, akár hogy néha simogassák.

A kutya meg tud maradni egyhelyben a mcska nem is igazi háziállat, mert mindenhová elszökik. Egy nap 16 órát kóborol, akár kilóméterekkel odébb, és a gazdája, és a lakása csak egy a sok közül. Egy kutya sajnálja a gazdját, ha baleset éri. Egy macska leszara, max beleharap a hullájába, aztán elkezd játszani egy fűcsomóval a kertben.

A macskatartók, általában szektások, vallásosak, ezósok, sokan közülük elmebetegek. Sok nő, akiknél tele van a lakás macskákkal, bizonyítottan elmebetegek. Van a tipikus macskás nő dolog. Ahol az öreg néni lakása tele van macskával, és k*va kedves a néni, de valójába egy skizofrén pszichopata. Ez tipikus, és valóban létező jelenség. Soha sem szabad bemenni olyan nő lakásába, aki csak macskákat tart, és k*va sokat. A macskás nők olyanok, mint a macskák. Extrém sértődékenyek, hisztisek, nem tudnak senkit sem szeretni vagy sajnálni. Az egyetlen képességük, hogy adott esetben k*va nyájasan beszélnek, vagy nagyon aranyosak. De amúgy nem megbízhatóak, extrém sértődősök, sokuknál nagyon gyakori a hiszi és a tombolás, ami a pszichopatákra, és a szociopatákra jellemző, mint amilyen bizonyítottan a macska személyisége. Általában ezó mániásak, de gonoszak, a halálát kívják másnak, és ha belátják nagynehezen, nem tudja őket érdekelni, hogy ilyen a személyiségük. Kifejezetten káros az ilyen nők jelenléte, mert általában nők tartanak macskát.

Hozzáteszem, hogy van normális is közülük. Csak nem tudom melyik az, mert még nem találkoztam olyannal.

A kutyát tartó nők viszont odaadóak, segítőkészek, társak egy férfi mellet.

Sok kutyát tartó embernek van macskája, és macskát tartónak is kutyája, de amit írtam, az kifejezeten a macskás nőkre vonatkozik.

Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?

2023. szept. 6. 20:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan, hogy jobb háziállat, az ember személyiségétől függ, hogy melyik állat "illik" jobban hozzá. Mindkettő fajnak megvannak a maga jellemzői:)
2023. szept. 6. 21:54
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ostobaságokat írsz, értem hogy szereted a kutyákat de amit a macskákról írsz egyáltalán nem igaz.
2023. szept. 6. 22:29
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

A macska könnyebben tartható,olcsóbb,kevésbé beteges általában.

Amit írtál,félelmetes hülyeség.

Abban viszont egyetértek,hogy aki túl sok állattal veszi körül magát (pláne lakásban) azzal valami sem stimmel.

2023. szept. 6. 22:33
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"alig lehet idomítani"

Nem bazári majmok hogy idomítsam őket.

"sérült társát lelökné a polcról"

Ha sír/morog az egyik macskám, akkor rögtön fut hozzá a másik megnézni hogy mi a baja. Ha rászólok, leszidom valami miatt az egyiket, akkor a másik kettőnk közé áll, vagy sír..magyarul megvédi a barátját.

"macska csak érdekből.."

Ja. Érdekből alszik velem az egyik minden este. Sunyi, alantas szándék vezérli őket amikor reggel rám fekszenek összebújni..

Most akkor butának tartod őket, vagy valami főgonosznak akik a saját céljaik elérésére használják fel az embert?

Mi ez a cél, a kaja? Nálunk önkiszolgálás van, mindig tele a tányérjuk, akkor esznek amikor akarnak. Nem kell könyörögniük a kajáért.

"mcska nem is igazi háziállat, mert mindenhová elszökik"

Vannak felelős macskatartók is (a macskások kb 0,01 százaléka) akik bent tartják a macskáikat.

A kinti macska kóborol, de a kutya is ezt tenné, ha ki tudna menni a kertből. (amelyik ki tud menni, az el is megy. Nálunk tele a város kóbor kutyákkal)

"macskatartók, általában szektások, vallásosak, ezósok, sokan közülük elmebetegek"

Én a kinti macskásokat tartom általánosságba véve bolondnak.

Nem értik meg hogy ivartalanítaniuk kéne a macskáikat.

Megmérgezik a macskáját, és hoz helyette másikat...facebookon rinyál hogy 1 hónap alatt ez a tizedik macskája. Ha valaki javasolja neki a benti tartást, akkor küldi a röhögő fejeket.

Nem fogja fel az agyhalott, hogy a 150.macskáját is megmérgezik majd, mert a szomszéd kertjét fossa tele 0-24.

"... mint amilyen bizonyítottan a macska személyisége."

Akkor általánosítsunk a kutyákkal kapcsolatban is. A kutyás olyan mint a kutya; pofátlan, belemászik a másik seggébe. Nem veszi észre magát hogy idegesítő. Műszeretettel körbeugrál mindenkit. Trampli, fellöki a másikat a nagy elfoglaltságában, örvendezésében. Nagy pofájú, szeret beszélni. Energiavámpír.

Igénytelen, rendetlen. Mindent összefogdos a retkes kezeivel. A háza olyan mintha kirabolták volna, rendetlenség van mindig.

Kíváncsi, ha a szomszéd kijön a házából akkor egyből nézi mit csinál

Mindent tudnia kell, túl kíváncsi, pofátlan

2023. szept. 6. 22:36
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Akinél a macskatartás kimerül abban, hogy enni ad néhány odaszokott kóbormacskának, meg néha megvakarja a fülüket, annak biztosan így tűnhet. De azok nem a te macskáid, teljesen idegen vagy nekik és csak a kaja miatt járnak hozzád. Ha valóban háziállatodként tartod a macskát és törődsz vele, akkor mindez nem igaz.
2023. szept. 6. 23:36
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az a véleményem, hogy amiket a macskákról össze hordtál itt minden zöldséget, az mind mind rád igaz.

#14 pedig jól megmondta.

Nekem mindkettő van.

A kutyám szelíd, türelmes, barátságos jószág. Felnevelte a két 3 hetes kismacskát, akiket együtt találtunk az út szélére kidobva. Hiperaktív kölyökkutyákat a puszta jelenlétével, higgadt energiájával nyugtat le. Minden gyerek simogatja a környéken, de megérzi azt is, ha felnőtt ember szomorú, odamegy hozzájuk az utcán.

A cicáimba több lélek szorult, mint 10 emberbe összesen. Családszeretőek, mosdatják egymást, a kutyát, a tengerimalacokat, engem. Bárki jön hozzánk, mindenkivel érdeklődőek, játékosak. Ha leülök, egyből ölbe pattannak, bújnak, dorombolnak, éjjel velem alszanak, valamijüknek mindig hozzám kell érniük, legalább az egyik kezüket rám teszik. Ha elmegyek dolgozni, sírnak utánam sokáig. Aztán mikor jövök haza, a kutya a két cicával egy kupacon pihen, összebújva. Elém jönnek, másznak rám, üdvözölnek.

Ilyesmiket érdek jószág nem csinál.

2023. szept. 7. 08:10
 17/29 A kérdező kommentje:

"Érdekből alszik velem az egyik minden este. Sunyi, alantas szándék vezérli őket amikor reggel rám fekszenek összebújni"

Macskáról van szó, akiknek nincsenek olyan szociális ösztöneik, képességek. Végülis, még falkában sem élnek, a természetben sem.

2023. szept. 7. 14:11
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Szóval hol az a statisztika kisfiam?
2023. szept. 7. 14:13
 19/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy benti, és a kini macskások között mi a különbség.

Ennyire nem értek a macskásokhoz.

Azért köszönöm a mindenkinek a választ.

Még annyi, hogy valóban nem illik általánosítani. Bocsánatot is kérek miatta. De én nem általánosítottam, mert az azt jelentené, hogy az összes macskásra gondolok. Én azt mondtam, hogy általában, ami azt jelenti, hogy az esetek nagyobb részében.

Ne haragudjatok, de nagyon rossz tapasztalataim voltak ezósokkal, vallásosokkal. Mindegyiknek extém módon behízelgő, hisztis, pszichopata természete volt.

És általában macskapártiak voltak.

A szociális képességük nulla volt, inkább csak züllesztettek, nem úgy, mint egy alkoholista, tehát nem erről van szó, azok máshogy de kevésbé károsan züllesztenek. Míg a kutyapártiak általában szociálisabbak, tudtak csapatban dolgozni.

Persze biztos van ezós, vallásos kutyás is, nem mondom, hogy nem. Csak kevesebb.

2023. szept. 7. 14:24
 20/29 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de szerintem a kutya nem kóborolna úgy el, ha úgy van szeretve, mint egy macska. Nem töltené az élete nagy részét messze az gazdájától. Ezzel nem megbántani akarom a másikat, ezek csak tények. A kutya sokkal szociálisabb, ezzel nem mondok rosszat.
2023. szept. 7. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!