Van egy csivim (bár inkább keveréknek mondanám , mert nagyobb lett a társainál) most 6 éves. Tapasztalatokra lennèk kiváncsi , hogy meddig élnek?
Én ismerek egy 14 éves csivavát, akiről, mikor láttam, azt hittem, hogy még baba, annyira fiatalos és cuki volt!
Én azt javaslom, érdemes elmenni állatorvoshoz egy általános állapotfelmérésre, illetve a hörgőroham sem hinném, hogy normális.
Az a hörgőroham valószínűleg visszafelé tüsszentés lesz. Legtöbb csivava (és yorki) csinálja. Testvéremnek van 2 csivavája, nekem 2 csivava mixem és 4ből 3 csinálja. Általában amikor izgatottak. Amelyik nem csinálja az csivi - tacsi keverék, külsőre majdnem full csivava, csak nagyobb (6kg) és hosszabb az orra. Ő már 15 éves. Szívbeteg, gyógyszert szed rá, hiányzik néhány foga, de teljesen jól van, korához képest mozgékony.
Csivavák fajtabetegsége a légcsőszűkület és a patella ficam. Illetve hajlamosak a fog problémákra, ezért érdemes mosni a fogukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!