Lehet valami jogi következménye ennek a történetnek? A szomszéd kéri, hogy adjuk menhelyre a kutyánkat.
Van egy kutyánk, már a kislányunk születése előtt meg volt nekünk, előttünk nőtt fel, így olyan mint egy családtag. A szomszédaink macska barátok, viszont ugye a macskák át jártak az udvarunkba, így a kutya a macskákat megharapta, elpusztultak. Többször jelezték a problémát, amit meg értek, viszont a kutya suli se segített. Ma reggeli közben hívott a szomszédunk, hogy a macskája a kerítés tetején mászkált, a férje le akarta onnan venni és a kutyánk megharapta a karját. Kérdezte, hogy megvannak a kutyusunk oltásai, mondtam, hogy igen minden meg van. Erre mondja, hogy 2 hétig munka képtelen lesz a férje, és azt szeretné ha megtérítenénk. Mondtam, hogy ha van olyan kezelési költség amit a TB nem támogat, azt vállalom, de nem hiszem, hogy ilyesmire kötelezhet.
Az állat orvosunk jelezte, hogy ki fog jönni egy hölgy aki meg figyeli a kutyánkat.
Olyan felháborító kérése volt a szomszédomnak, hogy altattassuk el, vagy adjuk menhelyre a kutyánkat, mert az nem állapot, hogy szétszedi a macskáit stb. Egyrészt kapun belül, az udvaunkon történt minden egyes macskás szörnyűség, másrészt pedig mi is problémázhatnánk, hogy mivel baromfit tartanak, meg disznókat a trágyát a kert kapunál tartják, meg patkányok mennek keresztül az udvaron.
Valaki ismeri ennek a folyamatnak a menetét? Biztos vagyok benne, hogy nem kötelezhetnek ilyesmire, ha polgár peres útra kerül is sor.
Amelyik macskát a kutya el tudja kapni az megérdemli a sorsát! Ahol kutya van, ott nem nyúlkálunk be a kerítésen - némelyik kutyafajta élete árán is megvédi a családját és a területét! A macskák egyébként nagyon gonoszak tudnak lenni, direkt provokálják a kutyát, tudván, hogy úgyis gyorsabbak. Nagyapámnál a szomszéd macskája csinálta azt, hogy a kutya láncon volt (csak napközben a baromfiak miatt, éjszakára elengedték) és oda ült a kutya orra elé mosakodni, ahová már nem ért el a lánc miatt. A kutya majd meg őrült miatta. Egy szép napon kicserélték a láncot hosszabbra...
Nálunk pedig a postás alkarját kapta el egy pillanat alatt azért, mert átnyújtott egy levelet a kiskapu fölött. Pedig ő is ismerte a kutyát, ha kint volt valaki az udvaron nem ugatott senkire, így - mivel nem volt előjele - valahogy ösztönösen cselekedett a postás is és én is amikor nyúltam a levélért, de a kutya a földről gyorsabb volt... Szerencsére nem történt komoly baja, a postás kabátját kifizettem becsületből mert ismertem és jóban voltunk. De mindketten megtanultuk a leckét, és igazából utólag jót nevettünk az egészen. Mindenesetre ha kint a tábla és a kutya nem tud "kiharapni" a kerítésen nem Te vagy a hunyó!
A kerítésen benyúlkálni magánlaksértés. Ha a kutya harap, az teljesen jogszerű.
A gazdának meg kötelessége minden állatot a saját telkén belül tartani. A macskákat is.
Javasold a szomszedodnak, hogy tartsa bent a macskait.
Nekik is tobb eselyuk lenne hogy tovább eljenek.
Nagyon figyeljetek a kutyara! Nehogy vmi mérget átdobjanak neki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!