Patkánymérget evett nálam a szomszéd kutyája, lehet ennek valami következménye?
Sokszor átszökött már, tudta a szomszéd, szóltunk neki , hogy kösse meg vagy valami, de nem. 4 kutyájából 4 mindig nálunk van éjjel. Hát meg is lett az eredménye ma az egyik elpusztult :/
1 éves, törzskönyves nem tudom hányszáz ezres kutya.
Most azzal fenyegetőzik, hogy feljelent ki kell majd fizetnünk stb
Szerintetek?
Kié a kerítés? Kinek kellett volna a kerítést megcsinálni? Egyáltalán hogy tud odajutni. Alapvetően ha a kerítés a tiéd (helyi rendelet megszabja, hogy a jobb vagy a bal oldali kerítés a tiéd) akkor lehet, hogy 50-50%-ot ítélnek meg egy jogvita esetén (amúgy a gazda feladata, hogy meggátolja állatának idegen ingatlanra bejutását, bár itt van megoszló felelőség), ha ővé a kerítés akkor így járt a szomszéd.
Én nem vagyok ügyvéd, de hasonló ügyben családtagunk érintett volt. És ő végül megúszta pont ezzel, hogy nem is ővé a kerítés és mit keresett a kutya az ő telkén. Mi ezt elkerülendő megcsináltuk a szomszéd helyett a kerítését, hogy az ő állatai ne járjanak át (járt át kutya, tyúk, kacsa meg minden aminek lába van), és mivel rendkívül elhanyagolt volt a kert gyomirtó és traktor járt be gyakran és nem akartunk konfliktust, inkább megcsináltuk a kerítését. Azóta nem jár át senki hozzánk.
Semmi keresni valója idegen kutyának a ti udvarotokban. A patkányirtás nem tilos .
Jelenthet, ahova akar, nem ér el vele semmit.
Amikor családi házba költöztünk, vittem az 1 éves pitem is. a szomszéd beagli-je meg átjött. Összeverekedtek, szédszedtem őket, a beaglit visszapateroltam haza. És ez hetente megtörtént. A beagli szétrágta a kerítést, és átjött. Az enyém soha nem hagyta el a kertünket (persze nélkülem és póráz nélkül).
Az utolsó bunyó nagyon csúnyán végződött, mondta is a szomszéd, hogy feljelent, fizessem ki a műtét árát.
Én inkább vettem palát, amit rátettem az Ő kerítésére, hogy ne is lássa egymást a két kutya.
A feljelentésnek az lett a vége, hogy kijöttek az önkoritól, terepszemléztek, és ennyi. Nem kaptam róla semmit. De ha behívnak, csak annyit kérdeztem volna, hogy az illető elmondta HOL történt az eset? Mert a mi udvarunkban... Ez 7 éve történt, az én kutyám még mindig megvan, neki meg azóta már a 3. van. Mindegyiket elpaterolta.
SZóval ne félj, minden gazdának magának kell arról gondoskodnia, hogy a saját kertjében tartsa a kutyáját. Tehát ő hibázott, nem te.
Kérdezd meg, mit ír majd a feljelentésbe? Hogy átment hozzád a kutya és a kertedben mérget evett???
Ugye nem szándékosan raktátok ki a patkánymérget?
Igazából a kutya gazdája a felelős szerintem is. Már réges rég meg kellett volna beszélnetek
A 4-es válaszoló nagyon zanzásan de tökéletesen jól írta le a helyzetet, de azért engedelmetekkel egy kicsit kicsomagolom:
"Semmi keresni valója idegen kutyának a ti udvarotokban." A kutyatartónak kötelessége gondoskodnia az állatairól, és az ő felelőssége az is, hogy azok ne tudjanak kiszökni, akkor is, ha nem az övé a kerítés!
"A patkányirtás nem tilos." --> A saját udvarodon belül korlátlanul használhatsz a rendeltetésének megfelelően kereskedelmi forgalomban kapható rágcsálóírtót.
"Jelenthet, ahova akar, nem ér el vele semmit." -->szó szerint értelmezendő. Te ellenben megteheted a feljelentést, vagy arra is rásportolhatsz, hogy minden alkalommal képeket készítesz és kihívod a rendőrséget amikor a te portádon belül van a kutyája. Áttételesen ugyan, de ez az ő gondatlanságából adódó veszélyeztetés, elvégre egy kutya (a kicsi is) a törvény előtt az emberi életre potenciális veszélyforrás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!