Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális válaszokat kérnék!?

Normális válaszokat kérnék!?

Figyelt kérdés
kb.mennyibe kerül egy mini yorkshire terrier??
2010. okt. 16. 09:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
csivava? Amúgy tényleg nincs se mini, se extra mini yorkie, csak ha két nyeszlett kutyát összepárosítanak, hogy még nyeszlettebb kölykeik legyenek.
2010. okt. 16. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

09:15-ös válaszoló vagyok.

Hova kell egy pincsinél is kisebb? Mért nem veszel tengeri malacot? -.-"

Amúgy: chiuaua (csivava) van rövid és hosszú szőrű változata is. Na ők lehetnek egy kilósak. /Súly: 0, 5- 3kg, ennél a fajtánál nem a nagyságot, hanem a súlyt veszik figyelembe./

Vagy: Pomerániai törpespitz (spicc). Hosszú a szőre így nagyobbnak tűnik. /A törpespitzek marmagassága legfeljebb 22 cm lehet. Testtömeg: 2-4 kg/

Amúgy meg: Pekingi palotakutya standardból idézve - NAGYSÁG ÉS SÚLY:

Az ideális súly nem több, mint 5 kg. a szukáknál nem több, mint 5,4 kg. A kanok tünjenek kicsinek, de ennek ellenére legyen sulyuk, ha felemelik őket. Sulyos, vaskos csontozat, zömök, tömör testfelépités az elsődleges kivánalom ennél a fajtánál.

Nem egy bernáthegyi méret...

2010. okt. 16. 14:04
 13/18 A kérdező kommentje:
okés,köszönöm
2010. okt. 16. 18:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha egy 4 kílós kutyánál kisebbet akarsz tényleg legyen inkább hörcsög, nyuszi esetleg görény...

Az a baj hogy a yorki, csivava, pincsi és hasonló társasági kutyákat baromira elrontották az évszázadok alatt. Ezeknek a kutyáknak funkciójuk volt, strapabíró 6-7-8 kilós kutyák. Gondolj csak bele a 15-16-17. században vagy előbb nem élte volna túl egy érzékeny, kényes kis eb. Aztán mára eltűnt a használati oldala és "elgyengült" a fajta. Szobakutya lett, érzékeny, kényes ölebek. Elkezdték őket "miniatürizálni" legyen minél kisebb, cukibb, férjen bele a táskába. Csakhogy mindenek van egy határa és el is értük ezt az egészséges határt. Ennél kisebb egészséges kutyát nem lehet "készíteni".

2010. okt. 16. 19:15
 15/18 anonim ***** válasza:
2010. okt. 16. 23:10
 16/18 anonim ***** válasza:
extra mini yorkshire... én émelygek tőle. szerintem ez már nem is kutya. asszem ha nekem lenne ilyen éjszaka agyoncsapnám egy szeneslapáttal, azthinném hogy patkányy.. egyébként az ilyen kis kutyákat patkányfogásra tenyésztették ki nem ölbnhordozgatásra
2010. okt. 21. 18:18
 17/18 anonim ***** válasza:

kedves utolsó értem a lényeget de azért hagyj javítsalak ki.

A yorki elődjét használták patkányfogásra, azok a kutyák 7-8 kilósak voltak, a mai 2 kilós kisegereket táska méretre szabják, ki sem bírná a régi környezetében (ami a malom, pince, raktár volt...)

2010. okt. 21. 18:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen de az ösztön megmaradt. Ismerősöm yorkija simán kinyírta az összes tengerimalacot
2010. okt. 23. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!