Honnan veszem észre, hogy húgyköves a macskám? Csak normális válaszokat kérnék!
Nem tud pisilni, ha mégis jön pár csepp akkor véres pisi jön.
De előfordul, hogy csak homokol ( apró szemcsék vannak a pisiben ami nem nagyon lehet látni, de ha felfogod egy tálba akkor a tál alján ki lehet tapintani. Minimális vér abban is van.
Kandúr cicák nehezebben viselik mint a nőstények. Ám mindenképpen érdemes elvinni dokihoz, mert vagy műteni kell, vagy gyógyszerekkel szétrobbantják a követ. Az attól függ milyen és mekkora.
Hill's c/d az igazán jó táp erre. Igaz, drága, de hatásos. Ha még csak az elején van a cica, akkor pár injekcióval és ezzel a táppal rendbe lehet hozni. Az enyém évek óta eszi (egy marékkal reggel), de kap még mellé más kaját is. Ha csak egy hétig nem táp, mert pl. nem jutottunk el a gyógyszertárba, akkor már ült a wc-n egész nap és sírt.
A következő szint, mikor már tényleg vért pisil és sok benne a homok, akkor a Hill's s/d kell pár hétig (tovább nem is szabad adni), aztán c/d.
A barátnőm kandúrja viszont úgy járt, hogy már az utolsó utáni pillanatban került kórházba, katéter, szenvedett szerencsétlen, mint az őrület és a végén lányt kellett belőle csinálni.:S Ő azóta csak c/d-t ehet, semmi mást mellé. Szóval, nem árt időben orvoshoz vinni.
Fiú vagy lány cicád van?
Tök jó lenne egy website, ahová mindenki felvihetné, milyen betegségei voltak a macskájának, és hogy mivel etetett. Igy statisztikázni lehetne, hogy van-e bármi összefüggés egyes betegségek és étrendek között. Mert ma csak a legdurvább esetek derülnek ki hasonló módon (mintz pl. az egyik legnevesebb prémium táp ausztráliai esete).
Bár, az a gyanúm, hogy az a website nem sokáig maradna az interneten, hamar pert akasztanának a nyakába a táp gyártók. Mára a kutya- és macskatáp hatalmas üzlet, és egyre fejlődik.
www.haziallat.hu
Itt tudsz kérdést feltenni állatorvosoknak, akik rendes választ írnak neked :)
Gyakran jár wc-re, alig jön ki neki pár csepp (esteleg az is véres), sír közben.
Az én cicám is húgyköves. Hirtelen jött az egész. Egyszer csak egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy kb 3 percenként a wc-n van, sír, az almot szanaszét hordta a lakásban... Hál istennek én is már korábban tájékozódtam erről a betegségről, úgyhogy rögtön megsejtettem miről lehet szó. Másnap ki is hívtam a dokit. Kb egy hónap szigorú gyógytápdiéta, pár szuri és egy két hetes gyógyszerkúra után rendbe jött. Persze a gyógytápot ezentúl már mindig ennie kell, de teljesen tünetmentes: :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!