Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Honnan veszem észre, hogy...

Honnan veszem észre, hogy húgyköves a macskám? Csak normális válaszokat kérnék!

Figyelt kérdés
2010. dec. 4. 16:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem tud pisilni, ha mégis jön pár csepp akkor véres pisi jön.

De előfordul, hogy csak homokol ( apró szemcsék vannak a pisiben ami nem nagyon lehet látni, de ha felfogod egy tálba akkor a tál alján ki lehet tapintani. Minimális vér abban is van.

Kandúr cicák nehezebben viselik mint a nőstények. Ám mindenképpen érdemes elvinni dokihoz, mert vagy műteni kell, vagy gyógyszerekkel szétrobbantják a követ. Az attól függ milyen és mekkora.

2010. dec. 4. 16:25
 2/11 anonim válasza:
Az én cicámnál is gyanakodtunk erre. Feltűnően sokszor járt az alomra, sokat erőlködött és csak pár csepp vizelete ürült. Ez még a jobbik eset. Ha semmi nem jön belőle, akkor már nagy gáz van.
2010. dec. 4. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Hill's c/d az igazán jó táp erre. Igaz, drága, de hatásos. Ha még csak az elején van a cica, akkor pár injekcióval és ezzel a táppal rendbe lehet hozni. Az enyém évek óta eszi (egy marékkal reggel), de kap még mellé más kaját is. Ha csak egy hétig nem táp, mert pl. nem jutottunk el a gyógyszertárba, akkor már ült a wc-n egész nap és sírt.

A következő szint, mikor már tényleg vért pisil és sok benne a homok, akkor a Hill's s/d kell pár hétig (tovább nem is szabad adni), aztán c/d.

A barátnőm kandúrja viszont úgy járt, hogy már az utolsó utáni pillanatban került kórházba, katéter, szenvedett szerencsétlen, mint az őrület és a végén lányt kellett belőle csinálni.:S Ő azóta csak c/d-t ehet, semmi mást mellé. Szóval, nem árt időben orvoshoz vinni.

Fiú vagy lány cicád van?

2010. dec. 4. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem egy hétig nem táp, hanem egy hétig nincs táp. Bocsi, tök értelmetlen lett. :)
2010. dec. 4. 16:42
 5/11 A kérdező kommentje:
8 hónapos ivartalanitott kandúr cic.Nem vettem észre nála semmit csak érdeklödtem,hogyha mégis egyszer ez a probléma állna fenn akkor mit kéne látnom!
2010. dec. 4. 17:45
 6/11 anonim válasza:
Én csak azt tenném hozzá, hogy nagyon figyelni kell, mert sajnos én így vesztettem el egy cicámat tavaly, azóta sem tudom feldolgozni, főleg a szenvedését, és a műtétek sorozatát!!! Őrület volt. pont tavaly Karácsonykor hívtam hozzá az ügyeletest, áprilisban ment el a drága! Kandúr cica volt, ők rosszabb helyzetben vannak. Én Urinare tápot adtam, neki, ill. orvos javasolta, de már nála késő volt az is!!! Vigyázzatok rájuk nagyon!!!
2010. dec. 4. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:
A természetben élő macska nem kap húgykövet, diabeteszt, fogkövet, stb. Ezek amolyan macska "civilizációs betegségek", amik a nem megfelelő táplálékkal függnek össze. Etesd úgy a tiéd, hogy ne kapja el sosem. Olvass.
2010. dec. 4. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Tök jó lenne egy website, ahová mindenki felvihetné, milyen betegségei voltak a macskájának, és hogy mivel etetett. Igy statisztikázni lehetne, hogy van-e bármi összefüggés egyes betegségek és étrendek között. Mert ma csak a legdurvább esetek derülnek ki hasonló módon (mintz pl. az egyik legnevesebb prémium táp ausztráliai esete).

Bár, az a gyanúm, hogy az a website nem sokáig maradna az interneten, hamar pert akasztanának a nyakába a táp gyártók. Mára a kutya- és macskatáp hatalmas üzlet, és egyre fejlődik.

2010. dec. 4. 21:48
 9/11 anonim ***** válasza:

www.haziallat.hu

Itt tudsz kérdést feltenni állatorvosoknak, akik rendes választ írnak neked :)

2010. dec. 5. 11:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Gyakran jár wc-re, alig jön ki neki pár csepp (esteleg az is véres), sír közben.

Az én cicám is húgyköves. Hirtelen jött az egész. Egyszer csak egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy kb 3 percenként a wc-n van, sír, az almot szanaszét hordta a lakásban... Hál istennek én is már korábban tájékozódtam erről a betegségről, úgyhogy rögtön megsejtettem miről lehet szó. Másnap ki is hívtam a dokit. Kb egy hónap szigorú gyógytápdiéta, pár szuri és egy két hetes gyógyszerkúra után rendbe jött. Persze a gyógytápot ezentúl már mindig ennie kell, de teljesen tünetmentes: :)

2010. dec. 5. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!