Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ötletek, hogyan lehet felvinni...

Ötletek, hogyan lehet felvinni egy 20 kilós kutyát a 4. emeletre (nincs lift) ha nem lépcsőzhet?

Figyelt kérdés
Van bármi praktika, megoldás? Akár mint a babáknak a kenguru avyg valami, esetleg a hátamra venni? mert kézben nem igazán bírom el annyira, hogy a negyedikre felmenjünk..
2023. aug. 3. 17:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Ennek ellenére a válaszírók 80% - szintén nem a kérésre adott választ mert mindenki csak azt hajtotta, hogy vigye kézben mikor azzal kezdte hogy nem bírja 🥲
2023. aug. 7. 11:21
 22/24 anonim ***** válasza:
72%
A kérdező valószínűleg nem fog elköltözni emiatt máshova, a kedvéért nem fognak a házba sem liftet sem rámpát építeni. Így maradnak a kézi cipelést valami módon segítő megoldások, szóval aki ilyet ajánlott, az igenis válaszolt a kérdésre, főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a kérdező is gondolt ilyenre, le is írta, csak valószínűleg nem tudta, hol keresse. Annyi volt a probléma, hogy csak az ölébe venni és úgy cipelni, az úgy nehéz.
2023. aug. 7. 11:29
 23/24 anonim ***** válasza:
Értem amit mondasz de attól függetlenül mégis nem egy olyan komment van ahol azt írták vigye fel kézben eszköz nélkül!
2023. aug. 7. 11:43
 24/24 A kérdező kommentje:

Édes Istenem, minek vagyok még ezen az oldalon?! Ennyi akadékodkodót.. :D

Akinek sikerült válaszolnia a kérdésre, annak hálás köszönet!

Amúgy.. azért nem lépcsőzhet, mert 6,5 hónapos, és ilyenkor különösen veszélyes lépcsőznie, nagyon megterhelné az ízületeit.

Persze tudom, Magyarországon a legtöbben nagy ívben tojnak erre a tényre, és itthon teljesen oké kicsapni a kutyát a kertbe, de én nem ezt a színvonalat képviselem.

És a "nagytestű kutya panelbe?!?!" hozzászólóknak jelezném, hogy

1. A 20 kilós kutya nem nagytestű, az enyém súyla várhatóan 25-28 kg körüli lesz, és ez még a közepes testű kutyák közé tartozik.

2. Nem panelban lakunk, de a 4. emeleten.

3. A nagytestű kutyák többsége sokkal boldogabb a 4. emelten, ahol naphosszat vele a gazdi és sokat foglalkoznak vele, valamint sétáltatják, mint egy hatalmas udvarban, ahol azt várja a gazdi, hogy majd a kutya lemozgatja magát kint, és alig néz rá..

Egyébként egyik kutyának sem javasolt napi többször ennyit lépcsőznie, felnőttként sem, de kölyökként főleg nem. Vannak azok a fajták, amiknek soha nem szabadna lépcsőznie (pl. tacsik) és vannak azok, amiknek (mint az enyém is) 1 éves kora előtt tilos, de később sem javasolt túl sokat, mert hajlamosak pl. a diszpláziára (pl. németjuhász).

A kutyát nem most akartuk, mert kb. 2 év múlva elköltözünk, akkor ideálisabb lett volna, de rajtunk kívülálló okok miatt úgy alakult, hogy most lett. és nem bánom, igyekszem megoldani a vele járó nehézségeket.

Megnézném azért, hogy az itt kommentelgetők hogyan viselnék naponta többször a fel-le cipelését egy 20 kilós sószsáknak 4 emeleten át..

Ti tudjátok, mennyi 20 kiló? és hogy az nem egy 20 centis súlyzóméretbe van belenyomorítva, hanem egy akkora testbe, mint egy fél vagy legalább harmadnyi ember? Nem egy nehezebb szatyrot kell felvinni, hanem úgy kézpeljétek el, mint egy jó nagy régi kockatévét, vagy legalább egy nagyméretű bőröjdöt, amin nincs semmi fogantyú.. és még mocorog is.

Tudjátok, hogy a legtöbb ember (még ha sportos alkatú is) nulla csomaggal is lihegve elfárad, ha a negyedikre ér?

Lehet, hogy aki 120 kiló, annak nem vészes a 20 kilót emelgetni, de nekem a 62 kilómmal igenis nehéz.

Ez a füles/felemelhető hám tetszik eddig a legjobban. Csak nem tudom, a kutyát nem nyomja-e nagyon meg, nem teszek-e rosszat vele, ha 4 emeleten át így van felemelve. Utánajárok még, köszi az ötletet!

2023. aug. 10. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!