Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel lehet egy kutyát megnyug...

Mivel lehet egy kutyát megnyugtatni?

Figyelt kérdés

A sztori a következő:

Költöztünk nemrégiben egy új albérletbe. Eddig a barátom szüleinél laktunk, akik nyugdíjasok, ezért mindig volt valaki a kutyánkkal.

Most az új albérlethez próbáljuk szoktatni, és tudjuk hogy ennek kell 1-2 hét, mire megszokja, de mikor indulunk munkába, szegény sír, mert egyedül van hagyva.

Sajnos nem olyan a munkánk, hogy otthonról tudjunk dolgozni, ezért érdekelne, hogy az esti+reggeli találkozáson és simogatáson kívül mivel lehetne felgyorsítani a folyamatot, hogy ne féljen az új lakásban?

Néhány ruháinkat, ágyneműt, az ő ágyát, játékait direkt elől hagyjuk, hogy érezze a szagunkat, de szeretnénk hogy minél stresszmentesebb legyen számára a költözés. Más lakókat sem akarunk zavarni azzal, hogy nyüszög és vakkantgat, mikor egyedül van.

Amikor a lakásban vagyunk egyébként teljesen nyugodtan viselkedik, az egyedülléthez van kevésbé hozzászokva.

2023. aug. 1. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a szomszédot, akkor is visít-e amikor már órák óta nem vagytok otthon. Mert kérdés, hogy csak az agyát játssza, amikor elmentek, vagy komolyabb szeparációs szorongása van.
2023. aug. 1. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Eddig a barátom szüleinél laktunk, akik nyugdíjasok, ezért mindig volt valaki a kutyánkkal."

Ebből akakult ki a kutyában a szeparációs szorongás. Nem megnyugtatni kell, hanem folyamatosan szoktani az egyedülléthez. Hosszú időbe fog telni, az elején csak rövid időre lehet egyedül hagyni, aztán ezt az időt kell kinyújtani mindig picit többre. Az sem árt, ha felkerestek egy házhoz jövő trénert, vagy olvass utána rendesen a szepának.

2023. aug. 1. 15:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Gondoltuk, hogy ez nagy mélyvíz, ezért vittük már át pénteken, majd szombaton is elmentünk picit, vasárnap is.

De nincs lehetőségünk folyamatosan több ideig egyedül hagyni, mert dolgozunk 9-től 5-ig minden nap. Muszáj vagyunk eljönni dolgozni :(

2023. aug. 1. 15:58
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Vidd el futni magaddal munka elott. Attol kifarad es megnyugszik. Nem a simogatas kell a kutyanak,hanem a rendszeres faraszto futas .
2023. aug. 1. 17:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Szerezzetek egy IP kamerát, nekem is van, oda-vissza hangot közvetít, és egész jó a képminősége, a wifire kell csatlakoztatni okostelefonon keresztül. Manapság már nem drágák. Én azért vettem, mert nem tudtam, mit csinál a kutyám egész nap, amikor éppen nem vagyok itthon, igaz, az egyik szomszédom többször is megjegyezte, hogy sose hallja, de azért tutira akartam menni (azóta tudom, hogy alszik), ha valami van, tudsz rajta keresztül a kutyához beszélni is, és te is meghallgathatod, milyen hangok vannak otthon (jó lehet akkor is, ha esetleg valaki direkt hergelné a kutyát), ami nekem van, azzal SD kártyára lehet rögzíteni is.

2. Hagyjatok neki bekapcsolva rádiót, tévét. Van olyan, amin kikapcsolás időzítő is van, szóval x idő után magától kikapcsol. Így nem egyből a csendben marad otthon, miután elmentek, hanem lesz egy alapzaj.

2023. aug. 1. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
41%

Ha tudtad, hogy költözni fogtok, miért nem kezdted el időben az egyedülléthez, idegen helyen egyedülhagyáshoz szoktatni?

Most, ilyen elvárások mellett, egyszerre idegen hely + még az egyedüllétgez sem szokott hozzá, de még nem is akarjátok normálisan szoktatni, esélytelen az egész. Keress fel házhoz járó oktatót. De készülj fel, hogy lehet, hogy fél-egy éves kemény munka lesz.

2023. aug. 2. 14:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!