Francia Bulldogot szeretnénk. Mikre figyeljunk oda? Olvastam,hogy túl vannak tenyésztve
1-es 100ezerert vettem a törzskönyves francia bulldogom
1Évben alkalommal viszem állatorvoshoz
Nem szaporitónal kell venni
Nincsenek "túltenyésztve", hanem a fajta alapvetően több potenciális betegséggel terhelt. Ha nem szaporítótól veszed, akkor is. Ilyenek: allergiára való hajlam, bőrproblémák, hőgutára való hajlam (a rövidorrúság miatt) és rengeteg mozgásszervi bajra való hajlam. Ahova a (más fajtájú) idős kutyámmal járunk fizioterápiára, ott mesélte a terapeuta, hogy a páciensei jelentős hányadát francia buldogok teszik ki.
Ha ezek ellenére ezt a fajtát szeretnéd, akkor tényleg legyen megfelelő anyagi háttered, és én a helyedben Facebookon francia buldogos, buldogos csoportban próbálnék első körben tájékozódni, kihez érdemes menni. Számolj azzal is, hogy esetleg messzebbről tudsz megfelelőbb kutyát szerezni.
100 ezerert torzskonyves? Aha, oke. Mit nem mondasz el? Esetleg ez 15 eve volt? “Hibas”, esetleg idosebb, tenyesztesbol kivont?
Vagy nem kevered ossze a tk-t a zold vagy feher szinu oltasi konyvvel? :)
Nincs ennyiert fajtatiszta, torzskonyves buci manapsag mar, persze vannak meg csodak, pl tenyesztesbol kivont idosebb peldany, ilyesmik. De alapvetoen 500-tol kezdodnek.
Egy 6 évvel ezelőtti ár nem éppen aktuális.
Mostanában elég nagy a szórás 900-2000€ között találtam, 2 hónappal ezelőtt.
Kb annyi köze van a kutyához a francia bulldognak, hogy négy lába van és álló füle.
A mopsznak meg annyi, hogy négy lába és farka van.
Az angol bulldognak csak simán négy láb a közös.
Se ugatni, se szimatolni, se lelégezni nem tudnak úgy, mint a rendes kutyák.
Elmondhatatlanul sajnálom ezeket a fajtákat.
Biztos nem támogatnám a tenyésztését azzal, hogy ilyen fajtát veszek és nem is nézném végig a kb 8-12 évnyi szenvedését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!