Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyerekek mellé melyik kutya...

Gyerekek mellé melyik kutya fajta lenne a jobb beagle vagy német juhász?

Figyelt kérdés
2023. júl. 25. 06:58
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem mindkét fajta jó lehet, már nem annyira kicsik a gyerekek. Viszont mindkettő elég "foglalkozós", főleg a németjuhászra igaz, hogy kell hozzá egy életforma, le kell fárasztani fizikailag és mentálisan is, lehetőleg úgy, hogy naponta kimentek vele a kertből és rendszeresen jártok vele suliba. A beagleről nincs jó véleményem, nem tudom, hogy miért vesznek ilyen kutyát az emberek, kedves és cuki, az oké, de elég öntörvényű, szereti feszegetni a határokat, ha van rá lehetősége önsétáltat és elég sokat kell azon dolgozni, hogy pl egy mezőn el tudd engedni, meg egyáltalán, hogy legyen motivációja az általános aktívabb közös időtöltésekhez (konkrétan pl sokszor látom, hogy a gazda eltervezi, hogy lefárasztja a kutyáját, elviszi agilityre vagy bármi másra, a kutya orrát alig lehet a földtől elimádkozni, cs+szik azt csinálni, amit kellene, hazaérve meg kezdi a rombolást és a szökést). Láttam persze sok jó beaglet is, de párnál volt szerencsém végigkövetni az oda vezető utat és hát le a kalappal a gazdák előtt...

Amúgy hogy képzeled el egy napotokat a kutyával? mit tudnál neki nyújtani és minek kellene megfelelnie?

2023. júl. 25. 09:40
 12/40 anonim ***** válasza:
93%

"elviszi agilityre vagy bármi másra, a kutya orrát alig lehet a földtől elimádkozni, cs+szik azt csinálni, amit kellene"

Na jó, ez viszont nem a fajta hibája, ha a gazdája nem a neki megfelelő foglalkozást biztosít a kutyának. A beaglenek inkább szimatmunka kell, nem agility és hasonlók.

2023. júl. 25. 09:47
 13/40 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, azt gondoljátok át, mit tudnátok biztosítani egy kutyának, mit foglalkoznátok vele szívesen, mi lenne az átlagos rutin, sportolnátok-e vele valamit, ha igen, mit... stb.

Ne járjatok úgy, mint az egyik család a mi társasházunkban, akiknek lett egy bull keverékük menhelyről 3 általános iskolás gyerek mellé, ami alapvetően nem lenne gond, de ők nem bírnak vele, nem olyan az életmódjuk, amibe egy ilyen kutya belepasszolna, túlvállalták magukat, és a legtöbb lakót és kutyást kerülniük kell, mert a kutyájuk nem tud viselkedni, és nem tudják jól kezelni ezt a problémát. A gyerekek úgy sétálnak vele, hogy a kutya vontatja őket, a liftnél felborzolt szőrrel ugat, morog, ugrott már rá emberekre is, aminek akkor sem biztos, hogy valaki örül, ha épp nem agresszív a szándék, volt, akinek az elegáns ruháját koszolta össze.

2023. júl. 25. 09:56
 14/40 anonim ***** válasza:
87%

#11 mert egy kb agressziómentes fajta, mindenkivel jól kijönnek, ilyen téren könnyű esetek. Nem is túl nagyok, nem is túl kicsik. A németjuhász azért hajlamosabb az agresszióra, rengeteg köztük a problémás kutya. Ismerek én is németjuhászt közelről, egy tündér, de sokuk nem ilyen. Tény, hogy nem olyan szolgalelkűek, mint egy németjuhász, aki ezt várja el, annak nem is ajánlom, de ha nem élet célod, hogy mindenhol póráz nélkül sétáltasd a kutyádat, akkor a beagle jó lehet. 5-10 méteres nyomkövető pórázt rá és probléma megoldva. A sportból pedig a nyomkövetést lenne érdemes inkább erőltetni nekik, abban szuperek.

Nekem tacskó keverékem van, neki is remek orra van és nagyon élvezi is. Ilyen ugrálós/futós sportok, mint az agility neki sem fekszenek. Cserébe viszont mindent megtalál :D

Én inkább a beagle-t ajánálanám családi kutyának.

2023. júl. 25. 10:07
 15/40 anonim ***** válasza:
91%
Minden fajta tenyésztve lett valamire, arra lett szelektálva, azokra a feladatokra erősítettek rá készségeket, ezért fontos, hogy ha nem eredeti feladatuk végzésére tartja valaki, akkor ahhoz hasonló sportot, foglalkozást kell biztosítani, amiben károkozás nélkül kiélhetik az ösztöneiket. Így például a border collie nagyon mozgékony, ezért jó az agilityben, a beaglenek jó az orra, ezért jó a nyomkövetésben (drogkeresők, bombakeresők között van beagle), a társasági kutyák kevésbé hagyhatók egyedül, mert az volt a feladatuk, hogy az embert szórakoztassák, mellettük legyenek, egyébként ügyesek lehetnek trükktanulásban is, a szánhúzók hatalmas távolságokat futottak és az ember helyett kellett önállóan dönteniük, hiszen előbb észrevehettek például egy szakadékot, mint a szán végében az ember, ezért nekik meg borzasztó sok mozgás kell, és nagyon önfejűek, kevésbé jók az engedelmes sportokban, de a bikejöring bajnokai lehetnek... és még lehetne sorolni.
2023. júl. 25. 10:19
 16/40 anonim ***** válasza:
78%
en nemetjuhasszal nöttem fel. De mar nagyon komolyan megvolt nevelve, katona kutyakent amikor szulettem 1 eves volt.huztam cibaltam logtam rajta a baba videok alapjan. sosem volt semmi
2023. júl. 25. 10:58
 17/40 anonim ***** válasza:
67%
Inkább egy labradort.
2023. júl. 25. 11:13
 18/40 anonim ***** válasza:
77%
Az ismerőseim körében több beagle is van. Barátságos kutyák alapvetően, viszont tényleg sok foglalkozást igényelnek. Az egyik egy idősebb hölgyé és ott például katasztrófális volt a helyzet. A kutya állandóan szökött, ugrált az idegenekre, nem volt vele kellően foglalkozva, nem volt lefárasztva sem stb. Németjuhász kutyával nincs tapasztalatom. De ahogy előttem is írták beagle kutyát csak akkor vegyetek ha lesz is rá időtök, energiátok megfelelően foglalkozni vele.
2023. júl. 25. 12:50
 19/40 anonim ***** válasza:
79%
Labrador vagy golden, de ne a "gyerek mellé" legyen a fő szempont, mert egy kutya sem bébiszitter. Nektek kell ellátni őt testileg, lelkileg!
2023. júl. 25. 14:06
 20/40 anonim ***** válasza:
70%

Kb. mindenkivel egyetértek, aki előttem írt.

Ha nem tudtok, akartok extra sok időt és energiát a kutya nevelésébe, a vele való foglalkozásba (sport stb.) invesztálni (a kérdés alapján nem akartok), akkor nektek pont jó lehet egy ismert előéletű (sok ilyen van, akik haláleset, költözés stb. miatt kerülnek be), 5 év körüli, közepes testalkatú, nem magas energiaszintű/nem munkakutya menhelyi kutyus.

2023. júl. 25. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!