A kutyám megeszi a növényeket, szétszedi a kertet.
Hogyan szoktassam le róla?
Figyelt kérdés
Már másfél éves a németjuhászunk, valamiért minden dísznövényre haragszik. Legalábbis minden reggel találunk egy széttépett bokrot az udvar közepén. Vagy fenyőágat, tuja vagy rózsafa ágakat, de már a fűcsomókat is kiszedi. Nagyon ideges vagyok, rengeteg pénzbe kerültek a díszbokraim is. Egy részét, ami maradt kimentettem a hátsó kertbe,de lassan már semmi sincs, sírni tudnék. Vettem neki rágókát, játékokat. 1 napig tart nála minden azt nem győzöm pénzzel sem, másrészt csak a szemét van utána. Olvastam hogy milyen illatok taszítják a kutyát, kutyariasztó sprayt is próbáltunk, na őt nem riasztja semmi. Tudja, hogy rosszat csinál, már amikor viszem felé a szétrágott virágot egyből megy be a házába, ugyanis próbáltuk megnevelni... Már tényleg nem tudom mit csináljak vele, lassan olyan lesz az udvar mint a mexikói sivatag, csak a kutya lesz benne semmi más. Valami ötlet hogy leszoktassam róla?
Hiába viszed 2 órán keresztül lézengeni, munkát kell neki adni, feladatot, tanítani kell mindenfélét neki, heti 1-2x kutyasuliba kell vinni, ott vannak különféle foglalkozások, pl obedience, agility, nyomkövetés/keresés. Ezek olyan feladatok, amikben el is fárad.
Otthon is lehet nyomkeresőst/követőst játszani, meg trükköket tanítani, ott a 101 kutyatrükk című könyv, gyakorolni a kutyasuliban tanultakat. Aztán éjjel, hűvösben el kell vele menni kocogni vagy nektek inkább biciklivel, neki jobb az a tempó + napközben, főleg ilyen melegben úsztatni kell.
2023. júl. 20. 14:02
12/20 A kérdező kommentje:
Ami munka mellett tőlünk telik azt meg fogjuk próbálni, pont hogy nem szeretném elkeriteni, de ez azért mégsem állapot. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :)
2023. júl. 20. 14:06
13/20 anonim válasza:
Nem kellett volna német juhászkutya nektek. Egy berni pásztornak simán elég a heti 3x2 óra sétálgatás, nem rágja ki a kertet, nyugodt nagy maci.
2023. júl. 20. 14:11
14/20 A kérdező kommentje:
Igen, hát sajnos én sem erre számítottam, de szinte csak németjuhászunk volt, szüleimnek is. És mondom egyik sem kertészkedett, a másik lány kutyusunk sem érdeklődött a virágok iránt soha:) Ő meg extra rossz, dehát már megszerettük.. :)
2023. júl. 20. 14:15
15/20 anonim válasza:
Nem minden kutya egyforma még egy fajtából sőt egy alomból sem. Ő aktívabb, más jellegű foglalkozást igényel, több munkát, feladatokat, több agyi fárasztást. Keress a fajtának alkalmas sportot, nem kell naponta foglalkozásra járnotok, heti 1-2 alkalommal elmentek, tanultok, és ezen kívül otthon is gyakoroltok. Egyébként láttam már német juhász kutyáról dog dancing videót is. Szóval több dologban is ügyes lehet. Ti is élvezni fogjátok ezeket a foglalkozásokat. :-)
2023. júl. 20. 14:55
16/20 anonim válasza:
Eddig szerencsétek volt. De most kifogtatok egy olyan egyedet akinek kevés a foglalkozás unatkozik.
Német juhász munkakutya.
Naponta kell mentális és fizikai fáradság. Ha ez nincs meg akkor az lesz amit csinál, rombolja a kertet,mert unatkozik.
Minden nap elkéne vinni sétálni,ha van a közeletekben tó akkor úsztatni.
Mentálisan lefárasztani. Kutyasuli heti két tréning, hétvégente meg több órás kirándulás,bár nyilván nem most a 35 fokban, de vízpartra lehetne menni vele. Aztán mikor már az energiái szinten vannak tartva,na akkor nem fog rombolni. Addig meg kár venned a dísznövényeket,mert szét fogja rágni.
2023. júl. 20. 21:23
17/20 anonim válasza:
Mindenno egy ora kocogas egxutt vele a szabadban.
Veletek lakjon bennt,hallgassamirol beszeltek,mi tortenik veletek. Erezze,h reszt vesz az eletetrkben.
Az a baja,h nem tud melletted es veled lenni.
2023. júl. 20. 22:19
18/20 anonim válasza:
Annyira nem fogja tudni lefárasztani, hogy csak emiatt abbahagyja.
2023. júl. 21. 02:57
19/20 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de vannak megrögzött kertész kutyák. A mienk úgy 2 éves koráig elég aktívan csinálta, még úgy is, ha előtte egész délelőtt vele foglalkoztunk (pl. kutyasuli+séta). Most, 6 évesen már jobb a helyzet. Segít, ha fizikailag és szellemileg! is lefárasztod, de nem elég. Egy NJ-nál a heti 2-3 sétát keveslem, még nagy kerttel és kutyatárssal együtt is. E mellé valami szellemi fárasztás is kellene: tanítás, szimatolás, játék.
2023. júl. 21. 12:18
20/20 anonim válasza:
Egy gyerek kutya teli energiával, legalább 4 órát kellene vele foglalkozni.. Játszani vele, labdázni, adjál neki játék csontot amit szétrághat, reggel este vinni biciklin, jól megfuttatni. Labdázni vele stb.. Komolyan nem értem azokat akik bevállalnak egy kutyát, azt hiszik majd jól el lesz szerencsétlen magában?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!