Hogy szoktassam ossze a kutyat a cicaval?
Majd egymáshoz szoknak.
De azért figyeld őket
Ilyenkor azt szokták ajánlani a legelején, hogy legyen mindegyiküknek (a kutyáknak lehet egybe) egy hely, ahova csak ő mehet. Pl konyhába csak kutya, fürdőbe csak cica.
Nekünk 2 cicát kellett összeszoktatni, szerencsére nálunk viszonylag gyorsan ment.
A régebbi cicával többet foglalkoztunk az elején, hogy érezze, hogy attól, hogy van másik őt is ugyanúgy szeretjük
9 hetes kutyára a macska a veszélyes, nem fordítva. Ne engedd a kiskutyát a macska közelébe, mert kicsaphatja a szemét!
Felnőtt macska sok esetben nagyon lassan és nehezen szokja meg az új kutyát, pláne kettőt, de megszokja. Úgy tudod segíteni a folyamatot, hogy a kiskutyákat nem engeded a macska közelébe, ne engedd, hogy játszani akarjanak vele, vagy kergetni akarják. A macska csak akkor nyugszik meg, ha azt látja, hogy a kutyák közömbösek iránta és nem jelentenek veszélyt rá. De ezt kiskutyákkal nem lesz könnyű elérni, mert mindennel játszani akarnak, ami mozog. Azért próbáld elterelni a figyelmüket a macskáról, és tanítsd őket arra, hogy hagyják békén. Akkor a macska idővel ignorálja őket.
Össze fognak szokni, csináld úgy, ahogy a 3-asban írtam. Egyelőre tartsd őket távol egymástól, és törekedj arra, hogy a macska ne érezze magát veszélyben a kutyáktól. Ahhoz a kutyáknak figyelmen kívül kell hagyni a macskát, ez az, ami nem könnyű, főleg kiskutya esetében, főleg kettő esetében (falkaként működnek), de ezt kell megoldani. A macska mindig próbálkozni fog, hogy járkálhat-e úgy, hogy a kutyák békén hagyják. Ha azt látja, hogy nem foglalkoznak vele, akkor kialakul egy békés egymás mellett élés. Barátok valszeg soha nem lesznek, de el tudnak lenni egymás mellett.
Én is összeszokattam kiskutyát két régi macskánkkal, de akármennyire vigyáztunk, kezdetben volt egy alkalom, amikor rohantunk a szemészeti ügyeletre, mert a macskának sikerült a kiskutya szemébe csapnia, de szerencsére nem történt semmi baj. Ezért mondtam, hogy erre figyelj. Ennek két éve, a kutya már felnőtt, összeszokott a macskával de azért most is vigyázunk, mert a macska még pofozza néha, ha a közelébe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!