Meg fog fázni a kutyám a légkondi alatt?
Állandóan aláfekszik. Ha kikapcsolom, mindketten felgyulladunk, ha bekapcsolom, abban a pillanatban ott van alatta. Nincs szívem elzavarni, mert nem tudom, értené-e, miért nem fekhet azon a részen a parkettán, meg néha egyenesen odacibálja a pokrócát, hogy arra feküdjön, ha már elég hűvös van.
Lehet baja?
Az emberek nem ""megfáznak"" a légkonditól, hanem találkoznak egy vírussal, amitől felsőlégúti fertőzésük lesz, majd mivel nem tudnak semmit a saját szervezetük működéséről, a légkondira fogják.
Szerintem aránylag tudja a kutya, mi a jó neki, mint aránylag mi is.
De hidegimádóként kérdezem, ez a 21 fok komoly???
Ha tényleg annyi kell neked, akkor mi történik veled télen, amikor szinte minden és mindenhol 24-27 fokra van felfűtve? Vagy kabátban az agyonfűtött buszon?
26 fokkal biztos nem lenne baja a kutyának és még az is hűvös.
Azért fogják a légkondira, mert az keringeti a vírust, és/vagy belőle jön, tehát a légkondi okozza. Akkor meg pláne, ha az ember 35 fokról bejön a 19 fokba, és még fújja is rá, HA nincs hozzászokva.
Nálunk nincs télen bent 24-27 fok télen sem, és igen, meg szoktam szenvedni a túlzott fűtést, sokszor még télen is nyitott ablakkal alszom. 26 fok nem hűvös. Kapaszkodj meg, néha 19-re veszem, és egész nap úgy megy, hogy kényelmes legyen nekem, de általában 21-en van. Feljebb soha.
"ha az ember 35 fokról bejön a 19 fokba, és még fújja is rá, HA nincs hozzászokva."
Na ez NEM okoz felsőlégúti fertőzést, de 19 fok, isten gyere le...
Keringeti a vírust? Igen? És az, hogy szeptember elejétől május végéig nincs sehol se kiszellőztetve, se iskolákban, se nem gépi szellőztetésű irodákban, a lakásokban meg vastag műszálas függöny mögötti 1 darab bukóra nyitott ablak 3 percig a kiszellőztetés....
Ez vajon nem keringeti a vírusokat???
De legalább következetes vagy a hőmérsékletben.
Mennyi, de mennyi embert ismerek, akik nyáron 22-re teszik a klímát (persze 5 percen belül fáznak, kikapcsolják, megsülünk, vissza, ki, vissza, ki, vissza, de ha felveted, hogy tegyük magasabbra és folyamatosan menjen, vörös a fejük az idegtől), majd ugyanezek télen a 25 fokban is fáznak.
Én nem írok neked egy regényt, mert buta vagy, de tessék, linkek:
Küldök többet is, ha nem elég, de egyszerűbb, ha te keresel rá.
Nincs közöm hozzá, és nem is érdekel, mennyi embert ismersz, aki játszik a légkondival. Nálam órákat megy, majd egy-két órát pihen (amíg pl. bent van a kutya), irreleváns, amit mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!