Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány napig tüzel egy kutya?

Hány napig tüzel egy kutya?

Figyelt kérdés
Augusztus 7-én megyünk nyaralni és most kezd tüzelni, elmúlik addigra? Tüzelt már párszor, tudom hogy kb 3 hét. De vihetjük már más kutyák közé? Nyaralás már rég le volt foglalva és szeptemberre "vártam" csak a tüzelést. 🫣 Eddig ilyen nem volt, szépen itthon biztos helyen volt amikor tüzelt. Mondjuk le a nyaralást?
2023. júl. 11. 17:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 Hívj fel egy állatorvost, ugyanezt fogja mondani.
2023. júl. 12. 16:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Mármint azt, amit a #9-es válaszban írtam.
2023. júl. 12. 16:37
 13/18 anonim ***** válasza:
48%
#11 Mit, hogy egy kutya képes kéthetente tüzelni? :D
2023. júl. 12. 17:21
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
#13 Vannak szélsőséges esetek, akár tetszik, akár nem. De látom nincs jobb dolgod, mint másokba indokolatlanul belekötni...
2023. júl. 12. 17:37
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

14!

A szélsőséges esetet általánosként tálalod. És nem is veszed észre, hogy ez a baj.

Ilyen nincs a gyakorlatban, hogy egy kutya az évi 2 tüzelés helyett 2 hetente tüzel.

NINCS.

2023. júl. 12. 17:40
 16/18 anonim ***** válasza:
27%
#15 Nem tudom, hogy direkt csináltad-e, de kiforgattad a szavaim és még büszke is vagy magadra. Nem általánosításként írtam, ami írtam, szó sem volt ilyenről! Minden egyes tüzeléssel nő az esély rá, hogy valami baja lesz a kutyának, gennyes méhgyulladás stb, szóval nem velem kéne szájkaratéznod...
2023. júl. 12. 17:50
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Ha egy kutya kéthetente tüzel, akkor folyamatosan tüzel, hiszen a tüzelés három hétig tart. Ha egy kutya folyamatosan tüzel, az már nem tüzelés, hanem valamilyen súlyos méhproblémát jelez.

Ha a kérdező kutyájának szeptemberben kellett volna tüzelnie, ennek ellenére most, tehát két hónappal korábban kezdte, ami tényleg problémát jelent. Ha ez a tüzelés lemegy, és visszatér a kérdező a nyaralásból, akkor érdemes bejelenteni a kutyát ivartalanításra, mert a gyakori tüzelés még jobban növeli a méhbetegségek kockázatát.

2023. júl. 12. 17:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. 10 és fél éves, nem tüzelt soha 2 hetente. 😄 Évente 2szer tüzel. Én rontottam el az időpont foglalással, mert nem néztem meg a naptárt ahova fel volt írva hogy mikor tüzelt tavasszal. Azt hittem most ősszel fog, de januárban tüzelt. Már nem lesz ivartalanítva. Nem vagyunk szaporítók, soha nem volt kölyke, pedig törzskönyves.
2023. júl. 19. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!